Nieuws uit de Brugse regio

OCMW-verenigingen krijgen extra subsidie voor strijd tegen kinderarmoede

OCMW-verenigingen krijgen extra subsidie voor strijd tegen kinderarmoede
Brugge, dinsdag 3/9/2013. De verenigingen De Blauwe Lelie en SPOOR Brugge krijgen 50.000 euro aan subsidies toegekend van Vlaams minister van Armoedebestrijding Ingrid Lieten. De Blauwe Lelie en SPOOR Brugge willen hiermee de strijd tegen kinderarmoede aangaan.

Nood

'Uit de cijfers blijkt dat één op de tien kinderen in Vlaanderen geboren wordt in een kansarm gezin. Dat cijfer ziet er in Brugge niet rooskleuriger uit," zegt OCMW-voorzitter Dirk De Fauw, "en het het project stap voor stap 'op stap' willen we daar dan ook iets aan doen.'
Het project wil pedagogische ondersteuning aanbieden aan gezinnen die in kansarmoede leven. Studies tonen aan dat deze doelgroep moeilijk te bereiken is. Aangezien onthaalouders en begeleiders uit de kinderopvang al contact hebben met de ouders, is het zinvol dit contact te benutten om in te spelen op opvoedingsvragen of signalen. We zijn er ons van bewust dat heel wat kansarme gezinnen niet bij een kinderopvang terechtkomen. Het is belangrijk dat wij deze mensen opsporen en proberen te bereiken. Kinderopvang bij kansarme groepen heeft namelijk een grote meerwaarde. Het biedt niet alleen een preventieve werking op de ontwikkeling van het jonge kind, maar het geeft ouders ook de mogelijkheid om te werken, boodschappen te doen, te solliciteren of andere ouders te ontmoeten. Uiteraard is hier is een sleutelrol weggelegd voor de Ervaringsdeskundige in de kansarmoede die al werkt vanuit het Sociaal Huis', vertelt voorzitter De Fauw verder.

Subsidie

Het projectvoorstel van stap voor stap 'op stap' was één van de meer dan honderd dossiers die minister Lieten mocht ontvangen. 'In het totaal werden er twintig dossiers goedgekeurd, waaronder dat van ons!' besluit De fauw trots. Het project werd goedgekeurd voor een looptijd van drie jaar.

De Brugse ervaringsdeskundige inzake kansarmoede is Lieve Bohy.

(FN-Meegedeeld-OCMW)

FN
Contacteren via mail lieve.bohy@sociaalhuis-brugge.be
Meer over Politiek    CD&V    Dirk De Fauw    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag