Nieuws uit de Brugse regio

Vanaf 1 september middagzwemmen op vrijdag in Guilini

Vanaf 1 september middagzwemmen op vrijdag in Guilini
Brugge, dinsdag 20/8/2013. Gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open Vld) reageert tevreden nu het Brugse stadsbestuur is in gegaahn op zijn vraag, om middagzwemmen mogelijk te maken in het stedelijke zwembad Jan Guilini.

Voorlopig enkel op vrijdag

"Concreet zal een testfase opgestart worden waarbij het Guilini-zwembad vanaf 1 september op vrijdag op de middag zal geopend zijn voor het publiek. Op die manier kunnen sportliefhebbers die bijvoorbeeld in de buurt werken ook op de middag genieten van hun favoriete sport' aldus Pillen, die zijn vraag stelde omdat hij hierover al meermaals werd aangesproken.

Pillen heeft alle begrip voor de "praktische problemen die een ruimere openingstijd met zich meebrengen, maar toch hoop ik dat de testfase eventueel nog uitgebreid kan worden om zo een goed beeld te krijgen van de wensen van de bezoekers. Het is essentieel voor een levendige stad om de openingsuren van de stedelijke instellingen zoveel als mogelijk af te stemmen op het drukke werkschema van de Bruggelingen', zegt Pillen die hoopt dat Bruggelingen gebruik maken van de mogelijkheid die nu op vrijdag werd gecreŽerd, zodat binnenkort misschien nog meer midddagen kan worden gezwommen, in nog meer zwembaden. Tot vandaag was het zwembad over de middag niet open voor publiek, omdat het dan wordt schoon gemaakt en omdat er over de middag ook zwemlessen worden gegeven. "Omdat alle beschikbare zwemuren voor scholen altijd volzet zijn, maken ook de twee hogescholen, KHBO en HOWEST, over de middag gebruik van het zwembad voor zwemlessen aan toekomstige leraars Lichamelijke Opvoeding, Kleuterbegeleider..." stelt de stad.

(FN-Eigen Berichtgeing/Foto:FN)

FN
Meer over Sport    Kinderen    Jongeren    Open VLD    Jasper Pillen    Binnenstad    Kristus Koning    Senioren    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag