Nieuws uit de Brugse regio

Cercle Brugge zoekt goed doel

Cercle Brugge zoekt goed doel
Brugge, zondag 23/6/2013. Trouw aan haar "historisch gegroeide sociale missie" die verankerd staat in de vzw-statuten, zet Cercle Brugge zich jaarlijks in voor minstens één actie ten voordele van een goed doel, met als doel enerzijds zo veel mogelijk mensen bewust maken van een bepaalde problematiek én een mooi bedrag verzamelen om een stukje van de nood te lenigen. Telkens schaart de hele Cercle-familie zich achter de gekozen actie. Zowel de spelers en trainers als het bestuur en de supporters doen enthousiast mee.

Op zoek

"Het kan om een project in het buitenland gaan of een project uit onze regio gaan, liefst concreet en in samenwerking met een erkende ngo of een organisatie met behoorlijke ervaring op het terrein," zegt Jonas Meulebrouck.

Elk jaar een project

Cercle droeg de voorbije jaren onder meer een steentje bij voor projecten tegen kindersterfte in Congo en ten gunste van meer antipolio-vaccinaties. Steun ging er ook naar de Clinic Clowns of – het afgelopen seizoen in samenwerking met 'Kiwanis Vives Brugge' – naar twee instellingen die werken met autistische jongeren: 'De Berkjes' en 'De Kaproenen'.

Ook in het nieuwe voetbalseizoen is het de vaste wil van Cercle om opnieuw haar schouders te zetten onder een sociale actie, om zo meer te zijn dan voetbal, zoals de baseline verwoordt. Cercle roept ngo's, vrijwilligersorganisaties, serviceverenigingen op, hun gemotiveerde kandidatuur te bezorgen aan Cercle Brugge, eventueel aangevuld met enkele spitse, creatieve voorstellen over hoe zij een mogelijke samenwerking met de Vereniging zouden zien. Uit de ingezonden voorstellen zal het bestuur dan één project kiezen waar Cerle dan "met zijn allen" voor wil gaan in het seizoen 2013-2014.

Iedereen kan voorstellen sturen naar het mailadres: Jonas.Meulebrouck@cerclebrugge.be .

(FN-Meegedeeld-PVDD)

FN
Contacteren via mail Jonas.Meulebrouck@cerclebrugge.be
Meer over Sport    Sociaal    Welzijn    Verenigingen    Voetbal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag