Cultuur en evenementen

Band of the Welsh Guards: lijfband van de Britse Koningin komt naar Brugge

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 6/7/2013:

Audio Reportage

Band of the Welsh Guards: lijfband van de Britse Koningin komt naar Brugge
Brugge, woensdag 15/5/2013. Traditiegetrouw luidt op zaterdag 6 juli 2013 om 21u00 de Fedekam Taptoe opnieuw het Brugse zomerseizoen in. Voor de 26ste opeenvolgende keer is een uitzonderlijk programma samengesteld met een ongezien mooie topper: 'Na 15 jaar vragen en aandringen zijn we er in geslaagd de Band of the Welsh Guards naar hier te halen', zegt Piet De Langhe met enige trots.

Lijfband is van de Koningin van Engeland

'Deze unieke band, die de lijfband is van de Koningin van England, bestaat uit 44 gediplomeerde militaire muzikanten en een bandmaster. Sinds haar oprichting onderneemt de band vele binnen- en buitenlandse tournees en ze bracht de pracht en praal van de Britse manier van leven naar vele uithoeken van de wereld. In de afgelopen jaren bezochten ze Spanje, AustraliŽ, Egypte, de Verenigde Staten, Canada, de Balkan en nu dus in Brugge! De musici zijn afkomstig uit alle delen van het Verenigd Koninkrijk en zijn permanent gevestigd in Londen, waar ze regelmatig te zien bij Changing the Guard aan Buckingham Palace en tijdens vele andere officiŽle ceremonies.

Nederlandse amaeurtoppers

Naast de Welsh Guards komen ook enkele amateurtopper: Showband Corio Heerlen in Nederland treedt voornamelijk op tijdens taptoes, streetparades en bloemencorso's in binnen- en buitenland en zal in primeur haar spiksplinternieuwe show laten dien die ze speciaal ingestudeerd hebben voor het Wereld Muziek Concours 2013 in Kerkrade. The Borderline Pipes & Drums brengen heel wat vertier bovenop de Schotse doedelzakmuziek terwijl het Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk een show- en drumfanfare is met een traditie sinds 1918, die een op de Welsh Guards geÔnsprireerde statige Engelse gedisciplineerde uitstraling brengt in zowel muziek als in uniform. Tijdig kaarten kopen zal dus zeker de boodschap zijn!

Zaterdag 6 juli 2013
21u00 (voorprogramma vanaf 20u00)
Burg Ė Brugge

Tickets:
genummerde tribuneplaats: 20 of 35 euro
Info, reservatie en afhalen tickets:
Koninklijk Fedekam West
Noordzandstraat 52
8000 Brugge
maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag van 10u.-13u. en 16u.-18u.
Tel. 050 31 87 64

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Wikimedia)
Meer op www.fedekam.com
Contacteren via mail fedekamwvl@fedekam.com
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag