Nieuws uit de Brugse regio

Pillen over Brugse evenementenbeleid: willen maar niet kunnen


Audio Reportage

Pillen over Brugse evenementenbeleid: willen maar niet kunnen
Brugge, donderdag 16/5/2013. Gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open Vld) nam vandaag, net als velen, kennis van het plan van het Brugse stadsbestuur om in plaats van Pole Pole het event 'We Can Dance' op 10 en 11 augustus 2013 naar het strand van Zeebrugge te halen. De stad zal het event op 27 mei officieel voorstellen. 'Het is zonder meer positief voor de Brugse jeugd, voor de uitstraling van het merk 'Brugge' en voor de Zeebrugse horeca dat er gewerkt wordt aan een kwalitatieve invulling van de Zeebrugse zomer, maar ondanks het feit dat er nu een schepen van evenementen is, is de co÷rdinatie nog altijd allesbehalve', zegt Pillen.

Slecht moment: tijdens Benenwerk

'Op 10 augustus gaat immers het druk bezochte en populaire topevent Benenwerk door. Brugge doet zichzelf dus concurrentie aan' zegt Pillen kritisch.Hij roept het schepencollege dan ook op om snel de zomeragenda te herbekijken en een degelijke planning uit werken: 'het zou te spijtig zijn voor Brugge en de Brugse jongeren om te moeten kiezen tussen 2 veelbelovende topevents. Na de verkiezingen besliste de sp.a te gaan naar een systeem met ÚÚn schepen bevoegd voor evenementen, om alles beter te co÷rdineren. En wat zien we nu: de co÷rdinatie wordt alleen maar slechter, want twee topevents in de zomer, waar een serieus kostenplaatje aan verbonden is, hopeveel gaan we straks wel zien, gaan op hetzelfde moment door. Dat is toch te gek om los te lopen... Het feit dat we nu klaarblijkelijk nog niet meer mogen weten wordt ook een beetje ziekelijk in de Brugse politiek: het is altijd van we zullen dit en we zullen dat, maar tussen de aankondigingen is het echt zoeken naar de beleidsdaden. 6 maanden na de verkiezingen blijft het aankondigingen regen, maar we krijgen geen inzage in het beleid,' besluit Pillen teleurgesteld.

Overigens hebben we als redactie van de Stadsomroep ook schepen voor evenementenbeleid Annick Lambrecht (sp.a) uitgenodigd om over dit dossier te praten, maar het 'persmoment is op 27 mei om 15u en vooraf is er geen verdere communicatie'.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer over Concert    Dans    Evenementen    Politiek    Open VLD    sp.a    Jasper Pillen    Annick Lambrecht    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag