Nieuws uit de Brugse regio

Groen wil verkeersluwe Brugse stadskern


Audio Reportage

Groen wil verkeersluwe Brugse stadskern
Brugge, woensdag 15/5/2013. Groen Brugge vraagt dat er in Brugge een debat komt, over een belangrijke nieuwe stap in het verkeerstechnisch leefbaarder maken van de Brugse binnenstad. In de praktijk stelt de partij voor 'de straten in de onmiddellijke nabijheid van de Markt verkeersluw te maken, wat betekent dat alleen nog buurtbewoners en beperkt lokaal bestemmingsverkeer er zou mogen rijden'. Dat zegt Valentijn Vyvey, de ondervoorzitter van Groen in Brugge, die stelt dat 'de auto heeft in de twintigste eeuw te veel van de publieke ruimte ingepalmd en zo de leefbaarheid van de stad aangetast'. Jong Open VLD Brugge gaf onlangs nog te kennen dat handelaars uit de Langestraat gekant zijn tegen een autovrije binnenstad, maar volgens Vyvey 'hebben die handelaars niets te vrezen: Studies wijzen uit dat autoluwe stadscentra de lokale handel ten goede komen. Fietsers en voetgangers geven meer uit omdat autoluwe winkelstraten aangenamer en uitnodigender zijn. Ze gaan regelmatiger winkelen en zijn vaste klanten bij de lokale handelaar Ún horeca. In andere steden stonden zelfstandigen aanvankelijk ook sceptisch tegenover het autovrij maken van centra, maar achteraf willen ze nooit terug naar de oude situatie. Dat hebben we in Brugge bijvoorbeeld algezien met het deels autovrij en het parkeervrij van de makt en de Sint-amandsstraat: wie zou nu nog terug willen?

Autoluwe stadskern

Groen wil dus een kleine autoluwe stadskern, 'door de huidige verkeerslussen in te korten waardoor de straten rondom de Markt: Steenstraat, Wollestraat, Sint-Jakobsstraat, Geldmuntstraat, vrijwel autovrij worden. Zo wordt het verkeer uit de Ezelstraat via Oude Zak en de Beenhouwersstraat terug naar de ring geleid. In het autoluwe gedeelte worden wagens van bezoekers en toeristen geweerd, maar moeten er wel uitzonderingen zijn zoals voor verplegend personeel, lokale zelfstandigen,... Ook bewoners zouden dus wel te allen tijde toegang tot hun woning krijgen,' legt Valentijn Vyvey uit.

Parkeren

Om dit mogelijk te maken is het belangrijk randparkings uit te bouwen en die goed met het centrum te verbinden via openbaar vervoer en deelfietsen.

Bussen en fietsen

'Wij vrgen ons ook af of het nodig is dat de bussen van De Lijn allemaal op de Markt halt houden, zoals nu het geval is. Samen met De Lijn kan bekeken worden hoe de busroutes in de binnenstad hertekend kunnen worden om het verkeersluwe gedeelte te mijden,' zegt Vyvey hoopvol. In de verkeersluwe straten kan ook een comfortabele tweerichtingsfietsstrook voorzien worden. Ook goed voor toeristen die niet zo veel fietsen gewend zijn.

Participatie

Groen benadrukt hierbij 'het belang van participatie voor alle betrokkenen: enkel door de inwoners, lokale handelaars en horeca-uitbaters van het begin te betrekken bij de plannen kan een autoluwe binnenstad een succes worden.'

(FN-Meegedeeld-Groen/Afb: FN)
Meer over Verkeer    Ruimtelijke Ordening    Milieu    Mobiliteit    Politiek    Groen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag