Nieuws uit de Brugse regio

Ondernemer na les geven aan leerlingen Spermalie: ze zijn briljant!


Audio Reportage

Ondernemer na les geven aan leerlingen Spermalie: ze zijn briljant!
Brugge, dinsdag 14/5/2013. In het kader van het Actieplan Ondernemerschapsonderwijs van de Vlaamse regering loopt momenteel een proefproject in verband met de bedrijfsstages voor leraren, en daarvoor trokken enkele leerkrachten van Spermalie er even tussenuit voor een stage bij het OCMW. Tijdens die stage werden zij vervangen door rasechte ondernemers, die leerlingen van Spermalie zouden proberen te overtuigen ondernemer te worden.

Briljant

Onder meer Walther De Reuse mocht in de klassen 5de jaar kantoor en 6de jaar handel getuigen, over zijn rijke ervaringen als pionier en manager in ondermeer BraziliŽ en China voor tal van bedrijven zoals Picanol uit Ieper en LVD in Gullegem. Sinds enkele jaren is hij zaakvoerder van het Kortrijks bedrijvencentrum Bizz-Init in Bissegem. En hij stond dus vandaag voor een klas vol 'bijzondere leerlingen' zoals ze vaak stigmatiserend worden genoemd. Een ongepast stigma, stelde hij al gauw vast: 'ik vind dat je ze absoluut niet moet onderbrengen in een categorie bijzondere jongeren met een beperking te steken, integendeel: ze zijn briljant!' zei hij achteraf vol overtuiging.

Het project dat Walther De Reuse vandaag voor de klas zette is het gevolg van een samenwerking tussen Spermalie Brugge en Syntra West, om het probleem van de vervanging van leerkrachten die een stage volgen te tackelen met een zinvolle, economisch gerichte vervangingsactiviteit om zo meer leraren aan dergelijke stages deel te kunnen laten nemen. Met de vervangactiviteit wil Syntra West de ondernemingszin bij de leerlingen stimuleren, of hen motiveren om te kiezen voor zelfstandig ondernemerschap. Een mes dat aan twee kanten snijdt dus...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FB)
Meer over Economie    Onderwijs    Jongeren    Ondernemen    Sociaal    Zorg    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag