Sportnieuws uit de regio

Cercle wil als eerste eersteklasser eindronde winnen


Audio Reportage

Cercle wil als eerste eersteklasser eindronde winnen
Brugge, vrijdag 10/5/2013. 1 dag nadat Cercle Brugge schitterde, maar in de 85ste minuut uiteindelijk verloor van Racing Genk in de bekerfinale, zegt woordvoerder Pol Van Den Driessche van Cercle, dat de vereniging 'hoopt op het mirakel, dat voor de eerste keer een eersteklasser die de eindronde speelt zich toch redt.' Daarvoor moet Cercle zondag volgens Van Den Driessche Cercle zondag wel winnen in een wedstrijd tegen Westerlo die 'veel belangrijker is dan de bekermatch van gisteren'.

De ommekeer

Volgens Van Den Driessche heeft Cercle wél een kans in die eindronde omdat Cercle het hele seizoen slecht speelde, maar op het laat terugveerde en plots er bleek te staan, zelfs in de bekerfinale. 'Gisteren zijn velen aan die match begonnen met de idee: aan de rust is het 0-3, maar zo was het niet eh! Natuurlijk was er na de match teleurstelling, maar ik denk dat het met de ingesteldheid van nu moet kunnen lukken.'

Toch nog Europees?

En hoewel er binnen het bestuur van de vereniging daarover nog eens zal moeten worden gepraat, is Van den driessche er zelfs voor te vinden dat Cercle, mocht Genk eerste of tweede einigen in Play Off 1, uiteindelijk toch nog Europees te spelen, zelfs al zou Cercle naar tweede degraderen, 'tenminste als we niet uitgeloot worden tegen een ploeg uit Kazachtstan of zo, want dan steken we er geld aan toe... Britse tweedeklassers hebben dat ook al gedaan..."

Eindronde

"Let op, bij ons leeft geen overmoed... maar er is ongelooflijke inzet. Er zijn ook enkele spelers die uit kwetsuren terug komen weer klaar: Lukas Van Eenoo is terug op volle sterkte. Joey Godée kan voluit spelen. Jammer wel is dat Bernt Evens voor de rest van het seizoen niet zal kunnen spelen: we dachten na het ongevalletje gisteren tijdens de opwarming eerst aan de achillespees maar het blijkt om een scheur in de kuitpier te gaan. Hopelijk betekent het niet het einde van zijn carrière!', geeft Pol aan... Maar hij gaat er vanuit dat Cercle volgend jaar in eerste blijft.

Bekerfinale zonder incidenten

Pol Van Den Driessche wijst er trouwens tot besluit van het interview op, dat er "volgens het communiqué van de Brusselse Politie voor, tijdens en na de bekermatch, waar toch 45.000 mensen op af gekomen waren, geen enkel incident is geweest, en dat is uizonderlijk bij een topwedstrijd zoals deze."

(FN-Eigen Berichtgeving-Foto: FB)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Pol Van Den Driessche    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag