Sportnieuws uit de regio

Zondag demonstratietornooi: Brugge moet eigen lacrosse team krijgen


Audio Reportage

Zondag demonstratietornooi: Brugge moet eigen lacrosse team krijgen
Brugge, donderdag 9/5/2013. Op 12 mei 2013 gaat in Brugge een lacrosse tornooi door: de Mini Brugge Lacrosse Challenge moet de in de Verenigde Staten en Canada zeer populaire sport in onze regio ruimere bekendheid geven en ervoor zorgen dat ook Brugge zijn eigen lacrosse-team krijgt. De sport is dé nationale zomersport van Canada, naast de nationale wintersport ijshockey. 500,000 beoefenaars in de VS. wordt, bij gebrek aan lacrossevelden, de sport gespeeld op gras of kunstgras. Er zijn 4 vormen van lacrosse: men's field lacrosse, women's field lacrosse, men's box lacrosse en mixed lacrosse. De laatste twee varianten worden in ons land nog niet noemenswaardig beoefend maar we hebben in totaal 10 teams, en met Brugge moeten er dat 11 worden, zegt organisator Shaun Vandecasteele.

Wat is lacrosse Lacrosse is een Amerikaanse teamsport waarbij elke speler een stick (crosse) draagt, met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten, waarbij 1 doelpunt 1 scorepunt oplevert. De lacrossebal is een harde rubberen bal en de sport is een mengeling van basketbal, American Football, hurling, ijshockey en hockey: niet voor doetjes dus, met veel fysische maar ook tactische uitdagingen.
Het tornooi gaat door in de Gulden Kamer te Sint Kruis, Brugge op 12 mei 2013. In de voormiddag is er een workshop, in de namiddag gaat de Challenge zelf van start met 'echte Lacrosse teams. Na het tornooi worden de prijzen uitgereikt en is er kans voor de toeschouwers om de sport eens in te oefenen.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Contacteren via mail lacrossechallenge@gmail.com
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Sport    Jongeren    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag