Nieuws uit de Brugse regio

Fietsersbond wil ook missing links voor fietsers aangepakt zien


Audio Reportage

Fietsersbond wil ook missing links voor fietsers aangepakt zien
Brugge, zondag 28/4/2013. Ook de Brugse afdeling van De Fietsersbond hield vrijdag actie tegen de vele zwakke schakels tussen veel aangelegde fietspaden, want "wat heb je aan een perfect heraangelegd fietspad als je 100 meter verder een gevaarlijk kruispunt vmoet oversteken dat helemaal niet op fietsen is berekend?" Vraagt Geert Demeyere zich af. "Wij vragen samenhangende fietsroutes waarbij de fietser zijn bestemming op een comfortabele, veilige en aangename manier kan bereiken. Een fietspad is maar een onderdeel van totale fietsroutes en niet enkel het fietspad maar het totale traject moet voldoen aan hoge normen om fietsvriendelijk te zijn. Ondanks de goeie beloftes en veel dito resultaten is er nog steeds veel te veel werk aan de winkel. Zo vragen wij bijvoorbeeld een veiligere en rustigere route naar Noord Brugge in plaats van de drukke N31 en Blankenbergse Steenweg".

Steeds nood aan actie

"We moeten telkens weer als Fietsersbond zelf gaan actie voeren en pleiten voor betere aanpak, bijvoorbeeld langs de Expresweg tussen de Zandstraat en de Torhoutse Steenweg, waar maar aan één kant van de zeer drukke weg een fietspad ligt. Maar na onze vraag en druk komt dat fietspad er. Er is wat dat betreft eigenlijk wel een goede band met het kabinet van minister Hilde Crevits (CD&V), dat onze vragen steeds onderzoekt en vaak honoreert,...maar soms duurt het wel even en had het van bij aanvang beter gemoeten. Een voorbeeld is de Torhoutse Steenweg waar het tweerichtingsfietspad aan de kant van onder meer enkele supermarkten bijzonder gevaarlijk is..."

Zandstraat

"Een tweede voorbeeld van een missing link is de verbinding door een fietsbrug of fietstunnel van Sint-Andries naar Varsenare ter hoogte van de Zandstraat, waardoor de fietser niet zou moeten kiezen voor de veel drukkere Gistelse Steenweg. Wij zijn een beetje verwaarloosd: even verderop in Sint-Michiels is men nu de derde fietsbrug op enkele honderden meters aan het aanleggen. In Sint-Andries wordt men een beetje stiefmoederlijk behandeld. 's Morgens zijn de fietspaden op de Gistelse Steenweg een drukte vanjewelste. Ook de rijweg voor de auto is er zeer druk. Terwijl er even verderop een comfortabele veilige fietsverbinding zou kunnen worden gecreëerd. En ook de auto's zouden daar wel bij varen uiteraard.

Actie rond A11

Vandaar ook dat De Fietsersbond actie voerde voor een veiligere en rustigere route naar Noord Brugge in plaats van de drukke N31 en Blankenbergse Steenweg, zeker nu de aanleg van het autowegenkruispunt van de N31 expresweg met de nieuwe A11, de verbinding naar Knokke vanaf de Blauwe Toren voor de deur staat. Ook daar blijkt de fietser niet vooraan in de planningsvereisten van Vlaanderen te hebben gestaan. "Vandaar ons voorstel", zegt Geert Demeyere. "Want jaren geleden werd het fietspad langs de N 31, aan de brug over de spoorweg Brugge-Blankenberge, afgesloten voor fietsers. Sindsdien weten vele fietsers uit Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge niet meer hoe men met de fiets in Brugge kan geraken…. Velen kiezen dan ook voor de auto. Een weinig bekend alternatief is de fietsroute : Patentestraat – Lentestraat –(Krinkelstraat)- Zeveneke, die zou moeten gepromoot worden. De route is een landelijke route, ver van de drukke wegen, in een oase van rust, en ze kan zowel toeristisch als voor het woon-werkverkeer gebruikt worden! Ook voor Lissewege is dit een ideale route daar Lissewege , met Zeewege, meer en meer naar het westen verschuift. En indien men niet oplet, de aanleg van de A11 deze bestaande route. Daarom vragen we vandaag een fietsverbinding tussen Lissewege en de begraafplaats Blauwe Toren enerzijds en de Lentstraat – Krinkelstraat) – Zeveneke anderzijds (zie afbeelding). Met het voorstel wil de Fietsersbond nog voor de werken starten pleiten voor een betere aanpak, omdat achteraf bijsturen vaak decennia blijft te duren...

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Politiek    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag