Nieuws uit de Brugse regio

Scholen Ter Groene Poorte viert prijzen op prestigieuze wedstrijden


Audio Reportage

Scholen Ter Groene Poorte viert prijzen op prestigieuze wedstrijden
Brugge, donderdag 18/4/2013. De Brugse scholen Ter Groene Poorte heebben de voorbije maanden weer op verschillende prestigieuze wedstrijden binnen de voeding grote prijzen weggekaapt. De aspirant slagers, de toekomstige patissiers, de nieuwe lichting topchefs en de aankomende sommeliers, allen wisten ze te winnen. Algemeen directeur Raph Van Loocke is dan ook stuk voor stuk 'trots op de inzet van zijn scholeren en hun prestaties tijdens die wedstrijden'. Net zoals de voorbije jaren, werden de wedstrijdkandidaten en winnaars vandaag daarom even in de bloemetjes gezet (foto).

Wedstrijden

De leerlingen van de hotelschool behaalden maar liefst 12 top-3 prestaties binnen. De opvallendste leerling is ongetwijfeld Maité Reybroeck uit het 7de BD die in 4 verschillende wedstrijden telkens de 2de plaats behaalde. Binnen de bakkerijschool waren er 5 winnaars met een top-3 plaats. Maar de leerlingen uit de slagerijschool komen er met kop en schouder boven. In de wedstrijd Meat Expo behaalden er maar liefst 27 leerlingen de top-3, waarvan 11 goud, 13 zilver en 1 brons.
Het succes

Volgens Raph Van Loocke ligt oorzaak van dit bij het creatief zijn en 'een gedreven lerarenkorps, dat de jongen mensen weet te begeesteren, te motiveren en de passie bij te brengen. Daar zit ook het geheim van de school: we komen als één sterk team naar buiten'

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)
Meer op www.tergroenepoorte.be
Meer over Onderwijs    Jongeren    Techniek    Sint-Michiels    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag