Nieuws uit de Brugse regio

Zomerschool zoekt vrijwilligers


Audio Reportage

Zomerschool zoekt vrijwilligers
Brugge, woensdag 17/4/2013. Van 29 juli tot en met 9 augustus 2013, richt Integraal weer een zomerschool in, in Rozendal 5 te Brugge. Daar worden zoals elk jaar anderstalige kinderen tussen 6 en 12 jaar (3e kleuterklas t.e.m. 6de leerjaar), en anderstalige tieners vanaf 12 jaar van welke nationaliteit ook, die nood hebben aan verdieping van de Nederlandse taal, bijgeschoold in een informele sfeer. Die anderstalige kinderen zijn overigens vaak ook "gewoon" Belgische kinderen, die echter uit het buitenland terug zijn gekeerd...

Vrijwilligers gevraagd

'Zoals elkjaar zoeken we hiervoor enele nieuwe vrijwilligers, die bereid zijn een klein groepje kinderen of jongeren te begeleiden gedurende minstens 5 halve dagen,' zegt Roland Vankeirsbilck, de verantwoordelijke voor de zomerschool bij Integraal. 'Je moet daarvoor zeker geen leerkracht zijn, want iedere vrijwilliger krijgt vooraf alle uitgewerkte activiteiten en het eerste jaar dat vrijwilligers bij ons aan de slag gaan worden ze in een duo met een meer ervaren lesgever van de zomerschool ondergebracht."

Voelt u zich geroepen: neem telefonisch of per e-mail contact op met Integraal op 050/67.55.80 of integraal@pandora.be Les volgen bij Integraal Ouders van anderstalige kinderen schrijven hun kinderen liefst vr 15 juli in, in de ontmoetingsruimte van Integraal (open op maandag, dinsdag, donderdag van 14 tot 18.30u en tot 16.30u in vakantieperiodes. De zaterdag op afspraak (050/67 55 80). De ouders betalen een kleine bijdrage per kind.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.integraal-brugge.be
Meer over Onderwijs    Andere Culturen    Binnenstad    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag