Nieuws uit de Brugse regio

Centen van Brugse Kerstloop verdeeld over drie goede doelen


Audio Reportage

Centen van Brugse Kerstloop verdeeld over drie goede doelen
Brugge, woensdag 17/4/2013. De basisschool Spermalie, die onderwijs biedt aan dove, slechtziende en blinde kinderen, SOS Kinderdorpen en het opvangcentrum Pitstop hebben van de organisatie van de Brugse Kerstloop cheques van respectievelijk 3000, 2000 en 500 euro gekregen. Organisator Ivan Degrieck, die met de vzw Lopen voor het Goede Doel voor de centen zorgde, stelde op de speelplaats van Spermalie (foto) dat dit de kroon was op het werkjaar waarin hij in Brugge voor de tweede keer zijn Kerstloop organiseerde, waarvoor eind december 3000 lopers opdaagden!

Werkingstoelage Spermalie ontoereikend

Directrice Veerle Debrabandere van de basisschool Spermalie stelde helaas vast dat ze de 3000 euro niet zal kunnen gebruiken voor een trampoline of een springkasteel zoals de kinderen enthousiast voorstelden: er zijn veel noodzakelijker onmiddellijke noden voor het onderwijs zelf, waarvoor de bijdragen van de Vlaamse regering niet volstaan: een braille leesregel voor een beginnend blind kind dat moet leren lezen kost 5600 euro per stuk en ook een nieuwe geluidsinstallatie voor een klaslokaal met slechthorende kinderen kost 1000 euro per kind... De werkingstoelagen zijn helaas verre van toereikend, dus is sponsoring levensnoodzakelijk om het zeer gespecialiseerde onderwijs voor dove, slechtziende en blinde kinderen mogelijk te maken.

Congo

Geertrui De Clerck van VZW Kinderdorpen zal 2000 euro gebruiken voor het kinderdorp dat, mede dank zij atlete Kim Gevaert in Kinshasa in Congo is opgericht.

Gevangenisaalmoezenier Tony Cornoedus, die ook actief is in VZW Pistop gaat in dat opvangtehuis voor thuisloze mannen de living herinrichten met 500 euro...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

FN
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag