Economie

UNIZO bevestigt: minder vraag naar jobstudenten


Audio Reportage

UNIZO bevestigt: minder vraag naar jobstudenten
Brugge, woensdag 3/4/2013. Ondanks het feit dat vooral aan de kust heel wat sectoren in het toeristisch seizoen en in drukke weekends kampen met ernstige personeelstekorten, bevestigt Frederik Serruys, regiovoorzitter van UNIZO, dat er een verminderde is vraag naar jobstudenten: 'deze is voor een deel te wijten aan het economisch klimaat, maar ook aan het koude voorjaar. Toch zullen werkgevers uit de regio Noord-West-Vlaanderen op 19 april zeker nog een 500-tal studentenjobs kunnen aanbieden. Volgens VDAB zijn er evenwel ook andere en voordelige systemen van instapstages voor werkzoekenden die de verminderde vraag naar studenten kunnen verklaren' zegt Serruys.

16de Jobstudentenbeurs

In een poging meer jobstudenten alsnog aan de bak te krijgen wordt op vrijdag 19 april UNIZO Noord-West-Vlaanderen en VDAB (foto) opnieuw een grote jobstudentenbeurs georganiseerd in de werkwinkel van de VDAB in de nieuwe kantoren achter het station. Met dit initiatief wil de organisatie de werkgevers en studenten makkelijker in contact brengen met elkaar, zonder verplichtingen. Tevens worden de aanwezige studenten deskundig ge´nformeerd over het werken als jobstudent en kunnen zij tientallen filmtickets winnen.

Nood

UNIZO blijft een grote voorstander van het systeem van werkende studenten. 'Op die manier leren jongeren reeds tijdens hun studentenperiode om in een bedrijf te presteren en kunnen ze met het verdiende geld ook een stuk zelfstandigheid opbouwen,' zegt Serruys. 'Ondernemers kunnen hun vacatures voor jobstudenten nog v˛˛r 15 april doorgeven aan UNIZO, die zorgt dat die jobaanbiedingen op de beurs zullen worden aangeboden'.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Contacteren via mail julie.naesens@unizo.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag