Nieuws uit de Brugse regio

Volgend jaar Commeere Comedy Cup in Mei


Audio Reportage

Volgend jaar Commeere Comedy Cup in Mei
Brugge, zaterdag 30/3/2013. Zaterdag 23 maart vond in de Stadshallen de vierde Commeere Comedy Cup plaats en dat bleek, ondanks de vrieskou buiten en de ietwat onaangename friste binnen in de Brugse stadshallen een succes met net geen 500 toeschouwers.

Mei

En we kunnen nu al meedelen dat er zeker een lustrumeditie komt van de Commeere Comedy Cup en dat de kans op bevroren bier volgend jaar minimaal wordt: op 17 mei 2014 wil organisator Piet De Ville de vrieskou te ontlopen.

Terugblikken

Dit jaar was master of ceremony Bart Vantieghem weer zijn hilarische zelve en pakte hij het publiek in met een Maggie De Block medley. De 8 kandidaten Wilfried Van Der Elst, Ann Helena Kenis, Guy Folie, Arnold Quartjeneger, Jarno Boone, Nick De Wil, Peter Vermersch en Kristof Micholt zetten bijna allemaal een sterke prestatie neer, wat het voor de jury, onder voorzitterschap van cartoonist Marec, niet gemakkelijk maakte, maar de jury gaf de derde prijs aan Jarno Boone (17) uit Eernegem, die als de absolute verrassing van de avond, het was pas zijn tweede optreden ooit, ook de prijs van het publiek won. De tweede prijs ging naar Wilfried Van der Elst, een Antwerpse kolos die met verhalen waarin zijn afkeer van sport en grote liefde voor frituurbezoek overduidelijk uit eigen ervaring grapte. De winnaar, maar bijzonder nipt, was Arnold Quartjeneger, die met zijn grappenkannonade over allochtonen en criminaliteit Marec overtuigde.

Voor de prijsuitreiking waren er overigens nog twee andere gesmaakte acts buiten competitie:stadsgenoot Kevin Rombaux, de Mugge, dook op uit het publiek en zette op meesterlijke wijze het typetje Molviene van Willy Lustenhouwer neer, maar William Boeva, de dwerg die recent nog Humo's Comedy Cup won, zorgde er met zijn performance voor dat de hele zaal plat ging.

(FN-Meegedeeled-De Commeere/Foto: Jana Gellinck, Brugge Leeft)
Meer over Humor    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag