Nieuws uit de Brugse regio

Circusschool zoekt nieuwe oefenzaal in Brugge


Audio Reportage

Circusschool zoekt nieuwe oefenzaal in Brugge
Brugge, vrijdag 22/3/2013. Circusschool Woesh is op zoek naar een nieuwe oefenzaal. Woesh werkte in Brugge tot nu toe in de fuifzaal van het Entrepot, maar die ruimte is niet echt de meest geschikte locatie, zegt Els Degryse van de circusschool: 'na een fuif blijft al eens glas liggen, hangt er een geur van drank en rook en dat is niet echt bevorderlijk om met vaak kinderen vanaf 4 jaaraan de slag te gaan. We hebben al enkele gerichte pogingen gedaan om een geschikt huurpand te vinden, maar zonder succes, vandaar nu onze oproep aan alle Bruggelingen om te helpen zoeken.

Hoogte

"De zaal moet vooral een vrije hoogte hebben van minimaal 5 meter en een oppervlakte van ongeveer 200 m2. Ook belangrijk is dat er in de onmiddellijke omgeving van de zaal een afgesloten lokaal is waar circusmateriaal kan opgeborgen worden. Een turnzaal van een school komt zeker in aanmerking komen, aangezien wij de zaal enkel gebruiken op zaterdag, woensdagnamiddag of andere weekdagen na de schooltijd, en dat gedurende ongeveer 10 uur per week. Ook een leegstaande kerk of kapel zou prachtig zijn. In Leuven is de circusschool in een oude kerk gevestigd en dat is werkelijk ideaal! Het uitzicht is niet echt van belang, wel moet er een minimum aan comfort aanwezig zijn: toiletten, verwarming, enz. We kunnen voor een geschikt pand een billijke huurprijs betalen, maar we zijn geen groot bedrijf..." licht Els diplomatisch toe.

Woesh is de belangrijkste circusschool van West-Vlaanderen, en organiseert circuslessen in Oostende, Roeselare, Kortrijk en Brugge.

Aangezien Woesh reeds vanaf september aan de slag wil in de nieuwe oefenzaal, wordt gevraagd om snel te reageren. Alle suggesties zijn welkom bij co÷rdinator Els Degryse: 0496 81 35 35.

(FN-Meegedeeld-Woesh)
Meer op www.woesh.be
Contacteren via mail els@woesh.be
Meer over Kinderen    Jongeren    Actie    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag