Nieuws uit de Brugse regio

Brugge weer druk in de weer als film- en TV-set

Brugge weer druk in de weer als film- en TV-set
Brugge, dinsdag 19/3/2013. Brugge blijft druk in de weer in tal van hoofdrollen als film- en TV-set, voor nationale Ún internationale producties, zo blijkt.

Nationaal

De twee overblijvende kandidaten van Topstarter bij de VRT spelen hun finale in Brugge ,met beelden van onder meer de Burg en de Markt. De opnames voor dit populaire programma gebeurden reeds in september vorig jaar, maar de uitzending staat gepland voor maandag 25 maart. En het productiehuis Skyline blijft afleveringen van Aspe inblikke: de voorbije twee dagen werkten ze net om de hoek bij de Stadsomroep, voor een eerste van vier nieuwe opnameblokken met in totaal ruim honderd draaidagen, met Herbert Flack, Francesca Vanthielen en Adriaan Van Hoof, die weer kunnen worden gespot. Skyline zal in Brugge ook opnames maken voor een nieuwe vijfdelige serie 'Albert II', die in het najaar op het scherm verwacht wordt. Skyline zoekt voor beide eries trouwens nog steeds figuranten (volg link onderaan). Ook niemand minder dan Jan Verheyen sprak onlangs het City Film Office van Brugge aan voor zijn langspeelfilm 'Het Vonnis', die zich in en rond het Gerechtsgebouw van Brugge zal afspelen.

Internationaal

Maar het blijft niet bij binnenlandse producties. "Brugge wordt straks alweer de bestemming voor een Japanse televisieploeg, die een reisreportage rond het thema 'water' draait en hierin zullen de Brugse reien, en alles wat om de beroemde Brugse reien draait, een hoofdrol spelen en een TV-ploeg uit Singapore zal hier een reisgezelschap van om en bij de 100 landgenoten volgen tijdens hun anderhalf daags bezoek aan Brugge. De touroperator die het verblijf organiseert, verwerkt de beelden daar in een nationale TV-reisshow,' zegt burgemeester Renaat Landuyt.

(FN-Meegedeeld-Brugge en Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer op www.inthepicture.tv
Meer over Economie    Concert    Media    Tewerkstelling    Film    Renaat Landuyt    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag