Nieuws uit de Brugse regio

De Fauw: Vlaanderen moet meer doen om sociale woningen te isoleren


Audio Reportage

De Fauw: Vlaanderen moet meer doen om sociale woningen te isoleren
Brugge, donderdag 14/3/2013. OCMW voorzitter, schepen van sociale zaken en voorzitter van sociale woningbouwmaatschappij Vivendo Dirk De Fauw (CD&V), vindt dat de Vlaamse regering meer werk moet maken van het goed isoleren van bestaande sociale woningen.

Te grote hap uit kleine inkomens

'Voor veel mensen is de energiefacturr naast de huur een belangrijke factor waardoor het besteedbaar inkomen sterk vermindert. In veel sociale woningenDetail is er nog steeds enkel glas en is er onvoldoende ge´soleerd, onder meer de daken. De overheid moet deze woningen zo vlug mogelijk isoleren, zodat de energie niet door ramen en deuren naar buiten vliegt. Wat heb je aan een lage huur als de energiekosten zo hoog oplopen? vraagt De Fauw zich af. Hij verwijst voor de verantwoordelijkheid onmiddellijk naar Vlaanderen: Minister Freya Van den Bossche (sp.a), bevoegd voor Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie. 'Zij besliste dit jaar dat alle beschikbare centen moesten gaan naar nieuwbouw van meer sociale woningen. Wij hebben dan vanuit de sociale huisvestingsmaatschappijen geprotesteerd, door te zeggen dit niet kan toch niet want wij wensen ook onze bestaande woningen te renoveren, met dubbel glas, dakisolatie en dergelijke meer. De minister heeft dan wat bijkomende kredieten hiervoor gekregen van de Vlaame regering, voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen, zoals condensatieketels en dergelijk. Maar ik vind inderdaad dat er sneller meer zou moeten gebeuren...' vindt Dirk De Fauw.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Economie    Milieu    Techniek    Politiek    CD&V    sp.a    Dirk De Fauw    Huisvesting    Sociaal    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag