Nieuws uit de Brugse regio

Summer of Code 2013 komt naar Brugge


Audio Reportage

Summer of Code 2013 komt naar Brugge
Brugge, dinsdag 12/3/2013. Na 2 succesvolle events in 2011 & 2012 in Gent wordt de Summer of Code dit jaar simultaan georganiseerd in Brugge & Gent. Next@Bruges van JCI Brugge is er in geslaagd om de organisatoren te overtuigen en gedurende 3 weken zullen studenten van de westvlaamse hogescholen de unieke ervaring om als team te werken aan innovatieve softwareprojecten die aangebracht worden door technologiebedrijven uit de regio aan den lijve kunnen ondervinden.

Kansen voor studenten en ondernemers

Thomas Vandierendonck JCI Brugge hoopt dat niet alleen Brugse studenten maar vooral ook ondernemers deze kans met beide handen zullen aangrijpen, om onze stad op de kaart te zetten op het vlak van technologische innovatie.

Google achterna

Het idee om studenten tijdens de zomer 'open source' software te laten ontwikkelen komt oorspronkelijk van softwaregigant die al vele jaren dergelijke projecten opzet. Dat idee wordt in vele landen ook regionaal in de praktijk omgezet, en de studenten zullen op een centrale locatie in Brugge werken, om naast kennisuitwisseling ook een extra dosis inspiratie op te doen. Onder meer het ondertussen bekende Irail project waarbij mobiele applicaties in verband met het openbaar vervoer worden gemaakt is een product van de Summer of Code in Gent en nu is het dus ook aan Brugge om nog creatiever uit de hoek te komen. Deelname bedrijven Aan deelnemende bedrijven wordt gevraagd om een project aan te brengen en een financiŽle bijdrage te leveren ter ondersteuning van de jobstudenten. Als resultaat krijgen de bedrijven niet alleen een werkend 'proof of concept' terug; er worden wellicht ook contacten gelegd met de IT studenten en aangezien alle code in een open model geschreven wordt, is ook de opgedane kennis en innovatie voor de bedrijven toegankelijk. Voor bedrijven is er een informatiesesiie op woensdag 13 maart 2013 om 19u30 in de Howest Campus Rijselstraat.

De organisatie van de Summer of Code 2013 is een samenwerking van de Open Knowledge Foundation (OKFN), JCI Brugge, Howest en KHBO.
De Summer of Code vindt plaats gedurdende de eerste 3 weken van juli, van 1 tot en met 19 juli.

(FN-Meegedeeld-JCI Brugge/Foto: OKFN)

FN
Meer op www.jci-brugge.be/2013/02/summer-of-code-2013/
Meer over Economie    Jongeren    Techniek    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag