Nieuws uit de Brugse regio

De Vuurmolen moet om 6 uur 's morgens sluiten


Audio Reportage

De Vuurmolen moet om 6 uur 's morgens sluiten
Brugge, donderdag 7/3/2013. De komende twee maanden zullen de late Brugse feestneuzen een alternatief moeten zoeken in de late uurtjes, want burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) heeft bij wijze van sanctie beslist om café De Vuurmolen een sluitingsuur op te leggen om zes uur 's morgens. Volgens het stadsbestuur zorgen de zeer late cafégangers voor extra overlast, en loopt de kostprijs van de politieinterventies daarrond te hoog op.

Kritiek

Groen is het alvast niet eens met de burgemeester. 'Het is uiteraard het recht van de burgemeester om sancties te treffen om de goede orde te bewaken, maar we vrezen dat deze eenmalige maatregel wel eens een proefballon zou kunnen zijn, om tot vaste sluitingsuren te komen.'zegt Sammy Roelant, de fractieleider van Groen in de Brugse gemeenteraad. "Ik vind ook niet dat de horeca moet aangepakt worden, maar wel diegenen die overlast veroorzaken. Het gaat om een kleine groep mensen in Brugge, die steeds weer betrokken zijn. Er moet er misschien gedacht worden aan een uitgaansverbod, naar analogie met een stadionverbod in het voetbal, om bepaalde hardleerse amokmakers aan te pakken.'

Moet het zo laat?

'Is het echt nodig is dat een café zo lang open blijft? Je moet weten dat Brugge een bloeiend horecaleven kent en dat vereist late werkurenen mensen die zelf in de late nacht hebben gewerkt mag toch ook nog eens wat stoom aflaten,' vult Sammy Roelant aan.

Kostpijs

"Burgemeester Landuyt zei tijdens de vorige gemeenteraad nog, dat hij er tegen is om de kostprijs van overheidsdienstverlening te verrekenen, omdat sommige takennu eenmaal bij een overheid horen. We stellen nu echter vast dat de burgemeester zichzelf tegenspreekt, als hij voor het uitgaansleven, dat ook een noodzakelijke functie van een stad is zo zei hij zelf voor de verkiezingen, wel de kostprijs van de interventies wil gaan aanrekenen. We hopen dat de burgemeester zich consequent en in overeenstemming met zijn eigen woorden wil opstellen,' vindt Sammy Roelant ook nog.

(FN-Meegedeeld-Groen)

FN
Meer over Economie    Politiek    Groen    sp.a    Renaat Landuyt    Sammy Roelant    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag