Nieuws uit de Brugse regio

Brugge koopt twee nieuwe straatzuigmachines


Audio Reportage

Brugge koopt twee nieuwe straatzuigmachines
Brugge, maandag 25/2/2013. De stad Brugge heeft, met een belangrijke bijdrage van OVAM, twee nieuwe straatzuigmachines aangekocht in de strijd tegen het kleine straatafval en de aanhoudende plaag van sigarettenpeuken. Het groeiende probleem van rondslingerende sigarettenpeukjes en klein afval doet zich volgens schepen Philip Pierins (sp.a) vooral voor in de straten in de binnenstad, en daarom worden de machines 's nachts gestald in een ondergrondse parking daar, van waaruit ze door stadspersoneel wandelend door de straten worden ingezet.

Om niet te gebruiken?

Eigenlijk zou hij de toestellen helemaal niet willen gebruiken, "omdat dat zou beteken dat de burgers zelf verantwoordelijkheidszin aan de dag leg en één van de 1500 vuilnismandjes in de stad gebruiken, in plaats van hun vuil gewoon te laten vallen. Op een aantal van die afvalmandjes komen nu ook sigarettenpeukenbakjes". Pierins vraagt overigens ook "wat meer verantwoordelijkheidszin van cafébazen, voor wiens cafés wordt gerookt sinds de invoering van het rookverbod". Die cafébazen zouden niet allemaal met evenveel zin hun stoep schoonmaken...

Schepen Pierins liet het testen van de 2 nieuwe toestellen tijdens de voorstelling aan de burgemeester over 'omdat die technisch beter onderlegd is' (foto).

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto:FN)

FN
Meer over Milieu    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Philip Pierins    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag