Cultuur en evenementen

Infovergadering in Zwankendamme over inrichting groene berm naast vormingsstation

Op de agenda voor Zeebrugge op maandag, 25/3/2013:

Zeebrugge, zaterdag 9/2/2013. De komende jaren staan er ingrijpende infrastructuurwerkzaamheden op stapel in Zwankendamme. Infrabel is gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe spoorbrug ter vervanging van de overweg Wulfsberge. Daarna volgt het dossier voor de aanleg van een nieuwe aankomst- en vertrekbundel met 24 treinsporen. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal zorgen voor een nieuwe wegontsluiting van Zwankendamme met een brug over de N 31 en op- en afritten, het zgn. Hollands Complex.

Naast die grote werkzaamheden komen er ook maatregelen die de verdere leefbaarheid van Zwankendamme ten goede komen. Tussen de nieuwe sporenbundel en de dorpskern zal de Vlaamse Landmaatschappij een groene geluidsberm aanleggen. Hoe die berm er zal uitzien en welke landschappelijke inrichting hij krijgt, is nog niet bepaald.

Infovergadering

Alle bewoners van Zwankendamme worden eerst uitgenodigd op een infoavond over de aanleg van deze berm. Deze avond heeft plaats op maandag 25 februari 2013 om 20.00 uur in zaal Het Centrum, Lisseweegse Steenweg 77, Zwankendamme.
Vertegenwoordigers van de Stad en de andere besturen geven daar eerst een korte toelichting over de geplande werkzaamheden. Daarna kunnen de bewoners hun inbreng doen over de verdere inrichting van de groene berm.

Deze avond kadert in "Zeebrugge Open", het "communicatieproject over de ontsluiting van de haven van Zeebrugge" waarin alle betrokken besturen samenwerken. In november van vorig jaar heeft Zeebrugge Open een mobiel infopunt geopend in Wulfsberge. In dat mobiel infopunt is alle informatie opgesteld over de werkzaamheden van Infrabel in Zwankendamme die recent gestart zijn.
Sinds begin februari zijn er nieuwe aangepaste openingsuren van kracht. Het mobiel infopunt is nu open:
elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur.
elke tweede en vierde woensdag van de maand van 16.00 tot 19.00 uur.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Milieu    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    Dudzele    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag