Nieuws uit de Brugse regio

Internationale Gidsendag: Brugge is een prachtbiotoop van en voor gidsen


Audio Reportage

Internationale Gidsendag: Brugge is een prachtbiotoop van en voor gidsen
Brugge, donderdag 21/2/2013. De World Federation of Tourist Guide Associations (WFTGA) heeft 21 februari uitgeroepen tot Internationale Gidsendag en uiteraard is men daar in Brugge blij om. "Het belang van degelijke, erkende stadsgidsen kan niet genoeg benadrukt worden voor een historische stad als Brugge. Als ambassadeurs bepalen zij immers ook mee het beeld dat bezoekers van onze stad hebben", zegt Burgemeester Landuyt, naar aanleiding van de Internationale Gidsendag.

450

In Brugge zijn 450 gidsen actief. Na een 3 jaar durende opleiding studeren ook jaarlijks nieuwe erkende Brugse stadsgidsen af aan het CVO Spermalie. Zij sluiten zich aan bij een van de officiŽle gidsenverenigingen, de Koninklijke Gidsenbond, de West-Vlaamse Gidsenkring of S-Wan, die instaan voor continue opleiding en vorming.

Heel wat bezoekers doen beroep op een gids. De stad zelf schakelt hen in voor diverse opdrachten, gaande van groepsbezoeken en persreizen over vaste winter- en zomerwandelingen voor individuele bezoekers tot de grote tentoonstellingen van de Stedelijke Musea. Alles samen goed voor een paar duizend gidsbeurten in 2012 die via Toerisme Brugge als bemiddelaar geboekt werden.

(FN-Meegedeeld-Brugge/Foto: FN)
Meer over Economie    Renaat Landuyt    Toerisme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag