Nieuws uit de Brugse regio

Verkiezing OCMW-raden: Bourgeois wil leren van Wallonie


Audio Reportage

Verkiezing OCMW-raden: Bourgeois wil leren van Wallonie
Brugge, woensdag 20/2/2013. Vandaag bevroeg Vlaams parlementslid Marius Meremans (N-VA) zijn partijgenoot minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois, over de problemen en fouten die onder meer in Brugge werden vastgesteld bij de recente OCMW-raadsverkiezingen. Ook in Brugge stelde de Raad voor Verkiezingsbetwistingen onregelmatigheden vast en minister Bourgeois liet in zijn antwoord weten dat hij 'wenst af te stappen van de ingewikkelde stemprocedure voor de OCMW-raden. In de plaats daarvan zou er naar Waals voorbeeld een evenredige vertegenwoordiging van de gemeenteraad in de OCWM-raad komen. Zo weet men onmiddellijk na de verkiezingen hoe de verdeling in de OCMW-raad er zal uitzien.'

Santies aanpassen

De minister bevestigde ook dat de sancties die het huidig decreet voorziet niet evenredig zijn aan de gemaakte fouten en zelfs kan leiden tot een situatie van onbestuurbaarheid, iets wat niet wenselijk is en ook niet de bedoeling van de regelgeving kan zijn.

Ongelijkheid

"Daarnaast stemden ook de verschillende interpretaties en motivaties van de provinciale Raden voor Verkiezingsbetwistingen naar aanleiding van deze onregelmatigheden tot nadenken. Ook hier dient er dus nagedacht te worden over een nieuwe regeling", vindt Bourgeois.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Politiek    N-VA    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag