Nieuws uit de Brugse regio

Verkiezing OCMW-raadslid Karin Robert nietig verklaard

Verkiezing OCMW-raadslid Karin Robert nietig verklaard
Brugge, vrijdag 8/2/2013. De raad voor verkiezingsbetwistingen van West-Vlaanderen heeft, naar wij vernemen op eigen initiatief, de verkiezing OCMW-raadslid voor Groen Karin Robert nietig verklaard. Er zou een fout zijn gebeurd bij het indienen van de voordrachtsakte. Daarin moet zowel een vrouw als man worden vermeld met een opvolger. De uitspraak zou voor gevolg kunnen hebben dat Pablo Annys (sp.a) toch in de OCMW-raad zou komen.

Na storm

De verkiezing van de OCMW-raad zorgde begin januari voor ophef, omwille van 8 al dan niet bewust verkeerd ingevulde stemformulieren van een partijgenoot, waardoor Annys zijn mandaat niet kon opnemen en ook niet in de raad van bestuur van het AZ St-Jan kon worden benoemd, zoals eerder was gepland.

Groen: wat nu?

Bij Groen zit men nu in zak en as, want "ik heb ontslag genomen als gemeenteraadslid, om te kunnen zetelen in de OCMW-raad", zegt Karin Robert zelf. "Ik kan niet terug. We hebben inderdaad acht dagen tijd om naar de Raad van State te trekken om de uitspraak aan te vechten, maar we hebben nog niet beslist of we dat ook gaan doen. We gaan dit zeer grondig analyseren, met de meest juridisch onderlegden in de partij en wellicht nemen we ook contact op met andere partijen en gemeentebesturen, want in West-Vlaanderen zijn er 10 OCMW-raadsverkiezingen ongeldig verklaard en in heel Vlaanderen 35: dat is toch wel heel veel..."

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer over Politiek    Groen    sp.a    Verkiezingen    Pablo Annys    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag