Nieuws uit de Brugse regio

Skatecontest Best Of The West afgelast (UPD)


Audio Reportage

Skatecontest Best Of The West afgelast (UPD)
Brugge, dinsdag 5/2/2013. Best Of The West Brugge wordt afgelast.

Deze week (6 - 10 februari) zou de voorronde van Best Of The West plaatsvinden op de nieuwe locatie in de Groenestraat te Brugge. Maandagochtend werd er vastgesteld dat de skatetoestellen niet opgesteld konden worden. Hierdoor is de Jeugddienst genoodzaakt het evenement voor deze week af te lassen.

Momenteel onderzoekt de jeugddienst of er in de komende weken een andere locatie beschikbaar is waar en wanneer het evenement wel kan plaatsvinden.

---------

Oorspronkelijk bericht

Dit jaar organiseert de Jeugddienst Brugge voor het 7de jaar op rij, in samenwerking met hun collega's uit Oostende, Roeselare en Menen en skatepark The Zumiez, de bekendste skatewedstrijd in West-Vlaanderen. En het evenement blijft vernieuwen en uitbreiden, wat in Brugge heeft geleid tot de noodzaak voor een nieuwe locatie. De contest verhuist van de Beurshalle naar de voormalige gebouwen van Rust Roest, in de Groenestraat in Brugge. Best Of The West is een event waar jongeren echt naar toe leven en zich volledig voor geven, en als schepen van Jeugd vind ik het belangrijk om te blijven investeren in deze contest en het skaten in Brugge. Hun vraag naar meer skateruimte is vandaag ook weer gehoord, en we blijven met de stad de piste om meer skatelocaties te bouwen, zowel in- als outdoor, verder onderzoeken. Nu kunnen ze alvast iets meer dan een halve week terecht in de Groenestraat. Ik hoop u ook daar tijdens de finale op zondag 10 februari te zien, waarop we de winnaar van de Brugse voorronde bekendmaken. Naar Amsterdam Skaters van in en uit Brugge kunnen het voorlopige indoor skatepark al vanaf woensdag 6 februari tot en met vrijdag 8 februari gratis komen inrijden tijdens de free skate en de wedstrijd zelf gaat door op zaterdag 9 en zondag 10 februari. Best Of The West is aan het uitbreiden en om het evenement een meer internationale uitstraling geven, trekt de contest achteraf ook naar Amsterdam, waar een skatepark van 1750mē is aangelegd.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 9/2 : om 12u free skate voor iedereen, gevolgd door de contest voor de non-sponsored riders -14- en +15-jarigen.
Zondag 10/2 om 12u voor alle skaters en om 14u de contest voor de sponsored riders.
De jongeren kunnen tot net voor de start ter plaatse hun naam doorgeven en zo deelnemen aan de contest.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FD)

FN
Meer over Sport    Jongeren    Evenementen    Politiek    CD&V    Franky Demon    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag