Nieuws uit de Brugse regio

Pillen: nieuwe serviceflats Ter Leyen nauwelijks toegankelijk


Audio Reportage


Brugge, maandag 21/1/2013. Gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open VLD) is niet te spreken over de toegankelijkheid van de serviceflats Ter Leyen in Assebroek. "Die werden in september vorig jaar geopend en talrijke inwoners installeerden zich in de flats door het OCMW Brugge in de nabijheid van enkele buurtwinkels werden aangelegd. Het OCMW geeft zelf ook de groene omgeving als een sterke troef aan, maar de bewoners, die ervoor kiezen in serviceflats te gaan wonen en dus nog steeds een graad van zelfstandigheid wensen te behouden, hebben daar geen plezier van, want de serviceflats zijn volgens Pillen nauwelijks toegankelijk, zelfs niet voor mensen die goed ter been zijn. De oprijlaan naar het complex is nog steeds een niet verhard en het slijkpad zit vol met putten en oneffenheden. Het is totaal onverantwoord senioren hierlangs te sturen", vindt Pillen, "zeker onder de klimatologische omstandigheden die momenteel extreem zijn en de situatie nog moeilijker maken".

Gekend probleem?

De directie erkent de problemen in hun "bewonersblad" maar wijst erop dat eerst de straat moet aangelegd worden, maar dat vindt Pillen "de omgekeerde wereld: eigenlijk mag men zolang de toegankelijkheid niet is verzekerd geen infrastructuur voor senioren open stellen".

In een brief aan de nieuwe OCMW voorzitter Dirk De Fauw (CD&V) en de burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) vraagt Pillen wanneer de straat en oprijlaan er zullen komen en of er geen tijdelijk maatregel kan worden genomen, zoals het verharden van het wandelpad . Pillen vraagt zich ook af of de Stad of het OCMW niet juridisch aansprakelijk zijn indien door de slechte omstandigheden in de omgeving een bewoner ten val zou komen...

Niet enige probleem

Overigens verneemt onze redactie informeel dat Ter Leyen met nog meer kinderziekten te kampen heeft: de lift is er zo regelmatig defect dat bewoners ze niet meer durven te gebruiken...

Snelle reactie nieuwe OCMW voorzitter

De nieuwe OCMW voorzitter Dirk De Fauw, die van de problemen "nog niet op de hoogte was", verzekerde onze redactie net "dat de technische dienst morgen de problemen ter plekke gaat bekijken en zo snel mogelijk een oplossing zal uitwerken. Onze technische dienst heeft de voorbije dagen trouwens bij honderden senioren op hun vraag de stoep sneeuwvrij gemaakt...".

(FN-Meegedeeld-JP en Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Open VLD    Dirk De Fauw    Renaat Landuyt    Assebroek    Sociaal    Zorg    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag