Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe rolstoellift ACBV nog slechter dan vorige


Audio Reportage

Nieuwe rolstoellift ACBV nog slechter dan vorige
Brugge, maandag 7/1/2013. Heel wat Brugse minder validen klagen, omdat de rolstoellift aan het Administratief Centrum Het Brugse Vrije (ACVB) op de Burge met de regelmaat van een klok defect is. Meestal werkt ze niet bij aankomst, maar het is ook al voorgekomen dat er iemand vastzat in de lift.

Geen verbetering

"De oude lift die ook regelmatig uit viel werd vorig jaar vervangen door een nieuw model, waardoor de stadsdiensten tijdens de werken weken zeer moeilijk te bereiken waren, maar de problemen zijn er met de nieuwe lift niet beter op geworden," zegt gebruiker Pierre-Henri Vanderstraeten. Overigens lijkt de oplossing van de problemen met de voor minder validen vitale lift, zoals nogal wat andere dossiers, momenteel door de bestuurwissel wat tussen wal en schip te vallen: "vorige week was ze ook kapot. Ik heb het toen gemeld, maar ze werkt nog steeds niet of weer niet. Ik weet het niet. voor mij is dit een ramp".

Stadspersoneel wel zeer behulpzaam

Het stadhuis heeft uiteraard weet van de perikelen, maar heeft nog niet onmiddellijk een pasklare oplossing. Het personeel is wel extra attent om burgers in nood bij te staan: meestal worden ze binnen de 2 minuten geholpen...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

.
Meer over Mobiliteit    Sociaal    Zorg    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag