Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwjaarsviering wordt nachtmerrie voor 10-tal meisjes in Brugge

Op de agenda voor Bruggedinsdag, 1/1/2013:

Audio Reportage

Nieuwjaarsviering wordt nachtmerrie voor 10-tal meisjes in Brugge
Brugge, dinsdag 1/1/2013. Nadat de nieuwjaarsviering op het Zand vannacht eindigde is voor een aantal meisjes in de binnenstad een ware nachtmerrie aangebroken. Dat verneemt onze redactie via verschillende kanalen, voorlopig nog zonder bevestiging van de politie.

Date drugs

In 1 geval hebben we alvast een zeer duidelijke omschrijving van een aantal feiten, bevestigd door de ouders van het slachtoffer: in de Zuidzandstraat werd deze morgen omstreeks 04.30u onder meer Sophie V.A. het slachtoffer van een aanranding waarbij naar alle waarschijnlijkheid gebruik werd gemaakt van een zogenoemde Date Drug: zij werd overvallen en zwaar toegetakeld in haar gezicht. Ze werd na een blackout bijna voor dood achtergelaten. Een toevallige bereidwillige voetgangster bracht haar uiteindelijk naar huis. Eerder in de nacht, even over 1, werd in de Noordzandstraat ook al een meisje dat het bewustzijn had verloren- naar verluidt ook na het innemen van een date-drug - door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht.

Oproep Getuigen

De vader van Sophie, die met de politie op zoek is naar getuigen van wat er zich vannacht heeft afgespeeld, zegt dat de veiligheid in de Brugse binnenstad vannacht klaarblijkelijk ver te zoeken was hij denkt dat andere jongeren best ook twee keer zouden moeten nadenken over een bezoekje aan dergelijke vieringen.

Wie iets verdachts gezien heeft vannacht, dat kan leiden tot het oplossen van dit en gelijkaardige misdrijven, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

(EC/FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Evenementen    Politie en Gerecht    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag