Nieuws uit de Brugse regio

Landuyt krijgt sleutels van het Stadhuis


Audio Reportage

Landuyt krijgt sleutels van het Stadhuis
Brugge, maandag 31/12/2012. Deze middag heeft uittredend Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) de sleutel van het historische Brugse Stadhuis op de Burg in Brugge overhandigd aan zijn opvolger Renaat Landuyt (sp.a). Met de overhandiging, die in een gezellige sfeer plaats vond in het bureau van de burgemeester in het Stadhuis, is een historische formaliteit vervuld. Om middernacht wordt Landuyt, die zegt dat er in de administratie van het stadhuis geen grote stoelendans zal gebeuren (enkel zijn kabinetschef heeft hij uit Brussel meegebracht) officieel burgemeester.

Later werken

Er gaan overigens klaarblijkelijk wel dingen veranderen in het Stadhuis: "ik heb begrepen dat de deuren hier normaal 's avonds om 6 uur al dicht zijn, dat is normaal het moment waarop ik van plan ben te beginnen werken", zegt Landuyt met een brede glimlach. "En ik heb het geluk dat het niet ver is, op 200 meter van mijn deur. 't is alsof ik het vroeger zo had gepland, dat is geen waar, maar het komt nu wel goed uit..".

Adresverwarring

Overigens hebben sommige burgers en bedrijven niet door waar de nieuwe burgemeester gaat wonen. Bij Patrick Moenaert thuis in Sint-Michiels, is reeds post gericht aan de nieuwe burgemeester aangekomen. Klaarblijkelijk denken sommige bedrijfsleiders dat het privé adres van de Brugse burgemeester een soort ambtswoning is... Foutje...

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

.
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    Renaat Landuyt    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag