Economie

2012 ondanks wereldeconomie toch succesjaar voor enkele Brugse ondernemers

2012 ondanks wereldeconomie toch succesjaar voor enkele Brugse ondernemers
Brugge, vrijdag 21/12/2012. In wereldwijd minder goede economische tijden, die ook in de Brugse regio niet ongemoeid lieten, sleepten de Brugse ondernemers die fervent weerwerk boden aan deze omstandigheden weer tal van prijzen in de wacht. In 2012 werden Brugse prijzenkasten gevuld met tientallen awards, waarvan we er toch enkele in herinnering willen brengen, voordat de wereld naar het schijnt zal vergaan:

Horeca

Twee Brugse gastenverblijven zijn dit jaar als enige in het land opgenomen in de top-25 van de toonaangevende reiswebsite TripAdvisor: Huis Koning en Côté Canal eindigden 13 en 15 in de Traveler's Choice Award 2012.
Het Brugse Pandhotel werd uitgeroepen tot het "Best Luxury Boutique Hotel" van België.
Het Kempinski Dukes Palace hotel (foto), het enige vijfsterrenhotel in Brugge, won de prijs van beste Luxury Hotel in ons land.
Brugge werd als stad trouwens door het Amerikaans maandblad "The Atlantic" in de lijst met de 24 meest romantische steden ter wereld gecatalogeerd: een opsteker voor de hele Brugse horecawereld die hard werkt om dat bijzondere karakter van onze stad niet alleen in stand te houden, maar zelfs te versterken.

Innovatie

Het Brugse ingenieursbureau Ingenium won de achtste 'Brugschen Beer Award' van JCI Brugge.
Architectenbureau Room & Room won de Brugse Architectuurprijs voor de renovatie van 2 panden in de schaduw van de Sint-Salvatorskathedraal.
De mini-onderneming E-Plugs van het Sint-Leocollege werd beste Vlajo-mini-onderneming van het jaar, dankt zij hun oordopjes waarmee ze jongeren willen behoeden voor gehoorschade tijdens concerten.

Het Brugse incentive-agentschap Borealis won voor de tweede keer de "Crystal Award", die wereldwijd geldt als de meest prestigieuze prijs in de meeting & motivation industrie.
De Zeebrugse haven ontving tijdens de "Automotive Supply Chain Global Awards 2012" in Frankfurt de "Terminal & Ports Operator Award".

De alleswinnaar

De Brugse brouwerij De Halve Maan, die naar ons gevoel al alles heeft gewonnen wat er te winnen valt, won dit jaar groots op de prestigieuze International Beer Competition in Japan, Xavier Vanneste een gouden medaille won voor de Straffe Hendrik Heritage en de Straffe Hendrik Trippel. De brouwerij kreeg ook 3 zilveren medailles.

Het einde van de wereld mag dan dus nabij schijnen te zijn en er was zeker ook heel wat minder goed economisch nieuws te melden in Brugge, waaronder enkele opvallende bedrijfssluitingen, toch blijken heel wat Brugse ondernemers de juiste koers voorwaarts nog steeds te vinden, op naar 2013...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Concert    Horeca    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag