Nieuws uit de Brugse regio

Zitzone aan oevers van de vijver Koude Keuken aangenamer


Audio Reportage

Zitzone aan oevers van de vijver Koude Keuken aangenamer
Brugge, donderdag 20/12/2012. De voorbije maand werd de verouderde zitzone, gelegen aan de vijver in de Koude Keuken grondig aangepakt. Deze werken, die kaderen in het nieuwe beheerplan van de Koude Keuken in Sint-Andries, moeten het volgens groenschepen Franky Demon (CD&V) "aangenamer maken om te vertoeven: naast een verjongingssnoei en aanplanting van nieuwe struiken werden ook takkenwallen aan de andere kant van de vijver aangelegd en is aangepast maaibeheer uitgewerkt. De parkzone aan de vijver was duidelijk aan vernieuwing toe, en die hebben we nu aangepakt. De bestaande zitelementen en het wandelpad werden volledig uitgebroken, want ze waren verouderd en vertoonden verzakkingen. Een nieuw pad werd aangelegd, aansluitend op het bestaande padennet, wat het zeker aangenamer moet maken voor de bezoekers van het domein. De groenzone werd volledig aangelegd in een vloeiend talud met nieuwe zitelementen in architectonisch beton. Ook de de oude afsluiting aan de vijverrand werd uitgebroken en vervangen door een nieuwe esthetische parkafsluiting."

77.000 euro

"De werken die grotendeels door onze eigen diensten werden gedaan hebben iets meer dan 77.000 euro gekost, maar hebben een gezellige plaats opgeleverd om te vertoeven op een mooie en zonnige dag. Nu moeten we alleen nog wachten op dat mooie weer," hoopt Franky Demon.

Op de foto staat schepen Franky Demon, Jan Pillen van de Groendienst, en meester Thomas met zijn klas 3b van het Sint-Lodewijkscollege afd. Gistelsesteenweg.

(FN-Meegedeeld-FD)
Meer over Kinderen    Jongeren    Ruimtelijke Ordening    Milieu    Politiek    CD&V    Franky Demon    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag