Economie

UNIZO vraagt dringend betere bewegwijzering parkings en randparkings


Audio Reportage

UNIZO vraagt dringend betere bewegwijzering parkings en randparkings
Brugge, donderdag 20/12/2012. UNIZO Brugge vraagt dringend overleg voor betere bewegwijzering parkings én randparkings. De ondernemersorganisatie kreeg de voorbije weekends heel wat klachten van ondernemers uit het centrum van Brugge die de slechte toegankelijkheid en de aanpak van de verkeersstromen voor de eindejaarsshopping aankaartten.

Binnenstad slachtoffer van eigen succes

"Uiteraard zijn de handelaars blij dat Brugge aantrekkelijk is én blijft als winkelstad maar ze betreuren dat er géén overleg is met hen betreffende de bewegwijzering en de verkeersstromen naar het centrum. Zo werd vorig weekend plots beslist om ook enkele poortstraten af te sluiten voor het verkeer met als gevolg dat die toeloopstraten naar het centrum onbereikbaar waren. Die onbereikbaarheid vertaalt zich meteen in een slechte verkoop," stelt regiodirecteur Frederik Serruys van UNIZO.

Voor de komende weekends vraagt UNIZO aan het stadsbestuur om de bezoekers reeds van op de grote invalswegen naar het centrum te leiden via goed bewegwijzerde toegangsroutes, en om daaarvoor eventueel tijdelijke borden in te zetten. "Dit vooral om de lange files op de Albertlaan te vermijden.
Bovendien zouden we op korte termijn door de stad betrokken willen worden bij de opmaak van mobiliteitsplannen en om tijdelijke ingrepen vlot te communiceren". UNIZO wenst op termijn ook betrokken te worden bij het ontwikkelen van een beter geleidingssysteem naar de parkings én de randparkings die de invalswegen kunnen ontlasten. Zo kunnen de vele duizenden bezoekers op een vlottere manier het centrum bereiken en op de juiste manier naar de verschillende parkings worden geloodst. De samenwerking die enkele jaren geleden werd opgestart rond de bereikbaarheid bij openbare werken heeft bewezen dat dergelijk overleg zinvol én doeltreffend is.

Meer parkeergelegenheid nodig

Tot slot vraagt UNIZO aan het nieuwe stadsbestuur om ook snel te starten met de aanleg van nieuwe parkings aangezien het aantal parkeerplaatsen op drukke dagen ruim onvoldoende is, met heel veel files tot gevolg.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Verkeer    Mobiliteit    Politiek    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag