Nieuws uit de Brugse regio

Burgemeester Landuyt bevestigt: in januari wordt alcoholverbod afgeschaft


Audio Reportage

Burgemeester Landuyt bevestigt: in januari wordt alcoholverbod afgeschaft
Brugge, woensdag 19/12/2012. Bijna-burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) bevestigt formeel het voornemen om het alcoholconsumptieverbod op de openbare weg in Brugge af te schaffen en belooft dat de maatregel, die er kwam onder stevige druk van van zijn voorganger Patrick Moenaert (CD&V), in de eerste gewone gemeenteraadszitting van het nieuwe stadsbestuur al zal worden intgetrokken. Het voornemen lekte eerder deze week uit op de jaarlijkse debatavond van de Jong-Socialisten "Café Rouge" waar schepenen Franky Demon (CD&V) en Annick Lambrecht (sp.a) een en ander aankondigden.

Overleg met procureur

"Wij moeten een evenwicht vinden tusen de jongerencultuur en de leefbaarheid voor de bewoners. Ik wil benadrukken dat de politie de maatregel met grote matigheid heeft gehanteerd, dus al we de matregel veranderen is dat zeker niet bedoeld als een blaam voor hen. Integendeel," stelt Landuyt in een interview met de Stadsomroep. "Om de echte amokmakers aan te pakken wil ik ook duidelijk afspraken maken met de procureur, om er voor te zorgen dat wie in de fout gaat ook effectief vervolgd wordt. Met GAS boetes speelt de stad een stukje rechter en ik vind dat je dit zeer zorgvuldig moet gebruiken... Bij het betrappen op wildplassen bijvoorbeeld vind ik dit evident, ook bij vernielingen, maar de tendens in andere steden om steeds meer GAS boetes uit te vinden ga ik niet volgen... Mensen vervolgen is niet een taak van de stad."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Franky Demon    Annick Lambrecht    Politie en Gerecht    Binnenstad    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag