Nieuws uit de Brugse regio

Jong N-VA wil meer openbaar vervoer naar Brugge Noord


Audio Reportage

Jong N-VA wil meer openbaar vervoer naar Brugge Noord
Brugge, dinsdag 4/12/2012. Naar aanleiding van de aanpassing van de dienstregeling van de NMBS, die ingaat op 9 december en onder meer een sterk verminderd aanbod van openbaar vervoer van en naar Brugge Noord betekent, voerde Jong N-VA Brugge vanavond actie aan het station van Sint-Pieters om dit aan te klagen.

Tegenspraak

"Enerzijds zal in de toekomst de halte Sint-Pieters volledig opgewaardeerd en gerenoveerd worden, maar anderzijds vermindert het treinaanbod. Dat kan je toch niet met mekaar rijmen", zegt Ben Glorieux, uittredend voorzitter van Jong N-VA Brugge. "Vorig jaar werd er al actie ondernomen door jongeren uit Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme omtrent de mogelijke afschaffing van de treinen, iets wat nu vanaf 9 december bittere realiteit wordt. Dan rijdt de trein niet meer om 21.06 vanuit Brugge, en de trein vanuit Zeebrugge om 21.32. Ook de piekuurtrein van 16.18u uit Brugge, de scholierentrein bij uitstek, rijdt niet meer. Ook werd op 1 juli al de laatste avondlijn van 23u08 van De Lijn van Brugge naar Zeebrugge via Lissewege en Zwankendamme geschrapt. De avondbuslijn Dudzele – Zeebrugge van 21u08 en 22u18 stopt niet in Sint-Pieters. Het houdt niet op".

Groei Sint Pieters

"De stad heeft ook plannen in Sint-Pieters aan het Tempelhof een nieuw woonproject te realiseren bij Catherina Press, die uiteraard ook al haaks staan op de werkwijzes van zowel de NMBS als De Lijn. Er zou eigenlijk een volwaardig trein- en busaanbod moeten komen, daarom ook voeren we onze actie symbolisch hier in het station van St. Pieters. Het valt ons op dat het huidig en toekomstig Brugs stadsbestuur wel héél stil blijven in dit dossier.

PPS

"We zijn er ons weldegelijk van bewust, dat in tijden van besparingen de minst rendabele lijnen het eerst wegvallen, maar er kunnen ook creatieve oplossingen worden uitgewerkt, zoals de publiek-private samenwerking die in Antwerpen bijvoorbeeld leidde tot de De Koninck Uitbus, waarbij die brouwerij een deel van de exploitatiekosten op zich neemt in ruil voor promotie op de bussen, waardoor avondbussen naar randgemeenten in leven zijn gehouden. We zijn ervan overtuigd, dat er in Brugge voldoende bedrijven, onder andere in de haven, aan een dergelijk maatschappelijke project willen meehelpen, en het stadsbestuur moet daarin sturen", besluit Glorieux.

(FN-Eigen Berichtgeving)


FN
Meer over Economie    Verkeer    Jongeren    Actie    Mobiliteit    Politiek    N-VA    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag