Nieuws uit de Brugse regio

Scholieren land uitgewezen na 7 jaar in Brugse school


Audio Reportage

Scholieren land uitgewezen na 7 jaar in Brugse school
Brugge, dinsdag 27/11/2012. Afgelopen maandag waren twee leerlingen van Buso De Varens in Sint-Andries niet op school. En toen directeur Bernard Billiet op zoek ging naar de reden van de afwezigheid viel hij in stomme verbazing:

7 jaar in Brugge

De twee jongens waren immers na maar liefst zeven jaar in Brugge te hebben gewoond en school te hebben gelopen uit het land gezet: binnen de 30 dagen moeten ze volgens de Federale regering terugkeren naar Pakistan.

De twee jongens kregen vanavond alvast heel wat steun van alle personeel van de school en heel wat sympathisanten, die in het Stadhuis bij het begin van de gemeenteraadszitting burgemeester Patrick Moenaert vroegen om iets voor de kinderen te doen. Volgens directeur Bernard Billiet "spreken de twee kinderen perfect Nederlands en halen ze goede resultaten op school. In de school en hun wijk zijn ze ook volkomen ge´ntegreerd. De jongste spreekt trouwens nauwelijks zijn moedertyaal Urdu. Ik begrijp niet hoe dit kan. 7 jaaar lang hebben wij als school alles gedaan om deze kinderen te helpen bij hun integratie. Voor onze leraren, die heel veel tijd en energie hebben gestopt in de opleiding en de integratie van de jongeren is dit in elk geval erg demotiverend. Het Gelijke Onderwijs Kansen onderwijs die deze kinderen hebben gekregen heeft onze maatschappij uiteraard heel wat gekost, en dat is met deze gang van zaken dus een maat voor niet geweest. Dit is voor mij onbegrijpelijk. Voor onze school alleen al is dit de vierde uitwijzing in 1 jaar tijd".

Op de achtergrond protesteerden een 50-tal mensen luidop in het stadhuis onder de leuze GOK: Gelijke Onderwijs Kansen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Kinderen    Jongeren    Andere Culturen    Politiek    Sint-Andries    Sociaal    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag