Nieuws uit de Brugse regio

Brugge is een sterrenrestaurant rijker


Audio Reportage

Brugge is een sterrenrestaurant rijker
Brugge, maandag 19/11/2012. Deze ochtend vernamen de zaakvoerders Arnold Hanbuckers (67) en Karen Keygnaert (40) van restaurant A'Qi het verheugelijke nieuws een Michelin Ster op zak te hebben. Drie en een half jaar geleden, na een glans rijke cariere in restaurants Ter Heide en De Herborist, vond Arnold Hanbuckers dat hij nog te jong was om te stoppen met koken en startte samen met Karen Keynaert restaurant A'Qi. Met Ter Heide en De Herborist haalde Hanbuckers ook al een ster.

A'Qi

Qi (ook wel ch'i, chi, ki of gi) is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie die deel uitmaakt van alles wat bestaat. Verwijzingen naar qi of soortgelijke filosofische concepten als een soort van metafysische energie die levende wezens in stand houdt, vormen onderdeel van veel religies, vooral in Aze. Met A'Qi willen Hanbuckers en Keynaert een totaalpakket bieden, een gebeurtenis die zowel het lichaam als de geest voedt, die alle zintuigen aanspreekt in een taal eigen aan onze culinaire traditie, maar met een knipoog naar andere rijke culturen, zoals bijvoorbeeld de Aziatische.

Tegen keukengeheimen

Arnold Hanbuckers gelooft niet echt in keukenkgeheimen, welintegendeel: "het is de plicht van een kok de knepen van het vak door te geven aan de jongere generatie, het is onze taak de opvolging te verzekeren! en trouwens: wat is een geheim?"

Passie en gezondheid

Hanbuckers is zeker nog niet van plan te stoppen met koken, zijn leeftijd, jaren ervaring, zetten hem er toe aan om verder te doen. "Het is een echte passie en zolang de gezondheid het me toelaat heb ik zeker geen zin om te stoppen," besluit Arnold het interview.

(Erik Clyncke -Eigen Berichtgeving/Foto: restaurant A'Qi)
Meer op www.restaurantaqi.be
Meer over Economie    Kunst    Sint-Andries    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag