Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw bestuur jongsocialisten legt lat hoog voor hen en Renaat


Audio Reportage

Nieuw bestuur jongsocialisten legt lat hoog voor hen en Renaat
Brugge, vrijdag 9/11/2012. De Jong-Socialisten Brugge hebben een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuur verkozen, met Brecht Vermeire als nieuwe voorzitter en drie nieuwe leden naast drie vaste waarden. Koen Goeminne is voortaan ondervoorzitter, Robbe Wulgaert politiek-secretaris, Simon Stevens penningmeester, John-Nathan Hocepied en Bert Puype zijn bestuurslid.

Lat ligt hoog

Volgens de kersverse voorzitter Brecht Vermeire bewijst het gestegen ledenaantal dat hun project bij de Brugse jeugd en studenten aanslaat maar betekent dat ook "dat de lat hoog ligt voor het nieuwe bestuur, dat sinds de voorbije gemeenteraadsverkiezingen één rechtstreeks verkozen kandidaat in de gemeenteraad heeft en twee jongsocialisten staan als opvolgers op plaats één en drie". Brecht hoopt luidop dat tegen het eind van de legislatuur drie leden van zijn bestuur ellectief in de gemeenteraad zullen zetelen en "dat zijn interessante troeven die we optimaal willen benutten".

Vertrouwen in Landuyt en Van Nieuwkerke

Vermeire gaat er trouwens van uit, dat de nieuwe sp.a burgemeester Renaat Landuyt meer open zal staan voor kritische noten: "je zit niet in de gemeenteraad om je fractieleider te volgen en allemaal voor of allemaal tegen te stemmen. Het belang van de gemeenteraad ligt precies in zijn debat en de discussie die je kan opwekken... Patrick Moenaert (CD&V) was een redelijk autoritair type op dat vlak, maar met André Van Nieuwkerke als voorzitter van de gemeenteraad, zal er een debat kunnen worden gevoerd tussen de burgemeester en het college aan de ene kant en de gemeenteraadsleden, zowel tussen oppositie en meerderheid als binnen de meerderheid. Ik denkt dat je met die voorzittersfiguur effectief het debat weer aanzwengelt, dat al jaren zoek was in de gemeenteraad".

Voor àlle jongeren

"We willen ook in de toekomst een wervende, zichtbare en kritische beweging blijven en dat betekent dat we we niet steevast de moederpartij gaan volgen. We moeten resoluut op voor de belangen van alle Brugse jongeren gaan, zowel in het stadhuis, als hardop buiten op de Burg als het moet". Simon Stevens, als penningmeester een nieuweling in het bestuur, hoopt alvast dat het alcoholverbod snel wordt geëvalueerd en gaat er van uit dat het dan in de prullenmand verdwijnt.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag