Cultuur en evenementen

Maatregelen wedstrijd Club Brugge - Newcastle United

Op de agenda voor Brugge op donderdag, 8/11/2012:
Maatregelen wedstrijd Club Brugge - Newcastle United
Brugge, dinsdag 23/10/2012. Club Brugge ontvangt op donderdag 8 november 2012 om 19.00 uur het Engelse Newcastle United in het kader van de poule D in de group stage van  de Europa League.  Newcastle United speelt momenteel in de Premier League, de Engelse eerste klasse.

5000 Britse fans voor 2600 tickets

Het Brugse stadsbestuur verwacht dat 4.000 à 5.000 supporters individueel of in kleine groepjes de verplaatsing naar Brugge zullen maken.Club Brugge heeft ervoor gekozen om 2600 plaatsen te reserveren voor de bezoekende supporters. Er zullen dus wellicht heel wat Britten zonder ticket naar Brugge afzakken om er de voetbalsfeer te proeven.  Het valt dan ook te verwachten dat de meesten onder hen zich voor en tijdens de match in de binnenstad ophouden.

Maatregelen

Om deze grote groep supporters in een voetbalvriendelijke omgeving op te vangen, werden dan ook een aantal maatregelen genomen: zo zullen de supporters opgevangen worden op de Markt waar er een meetingpoint geïnstalleerd wordt waar bezoekende supporters alle nuttige informatie krijgen over de wedstrijd en hun verblijf in Brugge. Zowel verantwoordelijken van Newcastle als medewerkers van verschillende stadsdiensten worden daarbij ingezet. Op de dag van de wedstrijd en dag daarvoor (dus op 7 en 8 november) zullen geen tickets voor de match meer verkocht worden.  Het is dan ook nutteloos dat supporters zonder ticket zich naar het stadion begeven.  Om de groep Engelse supporters zonder ticket toch in staat te stellen de match live mee te volgen, worden op de Markt grote schermen geplaatst en die supporters krijgen er ook extra mogelijkheden om wat te consumeren.  Uiteraard kunnen zij ook in de lokale horecazaken terecht om de match te volgen. Britse supporters die zich bevinden in St.-Andries, en vooral in de buurt van het Jan Breydelstadion, zonder een geldig ticket, zullen aangespoord worden de buurt te verlaten.  Hetzelfde geldt voor Club Brugge supporters die op 8 november nadrukkelijk in de omgeving van de Brugse Markt willen aanwezig zijn. 

Identiteitscontroles

Om te vermijden dat Engelse supporters tussen de Club aanhang in het stadion terecht komen, werd de verplichting opgelegd voor elk aangekocht ticket één identiteitsbewijs voor te leggen.  De politie zal ook scherp toezien op de zwartverkoop van toegangsbewijzen voor de wedstrijd. Daarnaast zijn enkele bijkomende maatregelen genomen om de veiligheid op het grondgebied helpen waarborgen.  Zo is het vanaf donderdagmorgen 8 november 10u tot vrijdagmorgen 9 november 7u verboden om op het grondgebied van de stad Brugge op de openbare weg in het bezit te zijn van glazen drankrecipiënten. Binnen een straal van 1 km rond het Jan Breydelstadion moeten de dranken in niet-versplinterbare bekertjes geschonken worden. De lokale horeca in de buurt van de Markt kregen van de burgemeester en de politie een rondschrijven met wat raadgevingen omtrent het omgaan met Engelse supporters.

Politie

Natuurlijk zal ook de politie nauwlettend een oogje in het zeil houden, zowel in de binnenstad als in de buurt van het stadion. Daarbij wordt gewerkt volgens de principes van onthaalpolitie wat betekent dat de politie zich zoveel als mogelijk gastvrij en aanspreekbaar zal opstellen en de Engelse bezoekers raad zal geven en begeleiden.  Uiteraard is er voorzien in de nodige versterking mocht het noodzakelijk blijken om meer beteugelend op te treden. Net als bij andere internationale wedstrijden zullen ook niet-geüniformeerde politiemensen (spotters) van Brugge en Newcastle aanwezig zijn. Vanuit Newcastle komen voor deze gelegenheid ook politiemensen in  Engels politie-uniform en in burger de ordedienst versterken.  Zij zullen waar nodig rechtstreeks in dialoog gaan met de Engelse supporters. 

Twitter

Om de communicatie te optimaliseren zal de lokale politie Brugge ook dit keer met de supporters via TWITTER communiceren.  U kunt alle berichten volgen via de hashtag #clunew. Deze berichten zullen ook live te volgen zijn op de grote schermen op de Markt.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Sport    Evenementen    Horeca    Sint-Andries    Politie en Gerecht    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag