Nieuws uit de Brugse regio

Ook Damme vergroot de hoop

Ook Damme vergroot de hoop
Damme, vrijdag 26/10/2012. De voorbije maanden werd ook op het kringlooppark van Damme taxussnoeisel ingezameld om er medicijnen mee te maken in de strijd tegen kanker en met succes: er werd in totaal 16,79 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld. De firma Van Hulle B&C betaalt 50 euro per kubieke meter. Het stadsbestuur zal de integrale opbrengst of 839,38 euro schenken aan het Kinderkankerfonds.

Vergroot de Hoop

De campagne Vergroot de Hoop zamelt elk jaar taxussnoeisel in, dat de grondstof bevat voor chemotherapie. Hoe groter de hoop taxussnoeisel, hoe groter de hoop van vele kankerpatiŽnten die voor hun genezing afhankelijk zijn van chemotherapie.

Record

De inzameling van het snoeisel gebeurde door de steden en gemeenten, die daarvoor hun containerparken ter beschikking stelden en logistiek ondersteund werden door hun intercommunales. Damme was een van de 268 Vlaamse steden en gemeenten die aan de actie deelnamen. In het totaal werd er in Vlaanderen niet minder dan 6.400 m3 taxussnoeisel ingezameld. Dat is een absoluut record. Het aantal laat toe om 6.400 Žn te produceren: 1 therapie per ton snoeisel.

(FN-Meegedeeld-Damme en Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Milieu    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag