Cultuur en evenementen

Derde Nacht van de Bibliotheek in de Biekorf

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 20/10/2012:

Audio Reportage

Derde Nacht van de Bibliotheek in de Biekorf
Brugge, woensdag 10/10/2012. In de Brugse bibliotheken zie je deze week heel wat blije, maar ook bij momenten vermoeide gezichten. Dat heeft alles te maken met de Week van de Bibliotheek die momenteel doorgaat, maar wellicht ook met de organisatie van de komende, inmiddels derde editie van de Nacht van de Bibliotheek.

3e editie

Het concept ontstond in 2004 toen de bib zijn 200ste verjaardag vierde! Ook in 2007 was er een nacht en nu zijn we dus aan nummer 3, want de bibliotheekmedewerkers en het publiek blijken de smaak goed te pakken hebben. Druk programma Zaterdag blijft de Biekorf de hele avond en halve nacht open met een hele resem evenementen. De bib zelf gaat om 00:30 dicht maar het Biekorfcafť plant daar nog heel wat uren aan te breien, onder meer met een optreden ban de Beehive Boys. Valerie Logghe van de Biekorf Bibliotheek legt blij en trots uit, hoe het zover in gekomen en hoe ze Connie Palmen, Pieter De Poortere (Boerke), Bert GabriŽls (Zonde van de Leestijd), Erik Vlaminck, Peter Buwalda, Elvin Post, Bernard Dewulf, Tjitske Jansen, Maarten Inghels, Seppe en Gust Van den Berghe, De Held, Leen Vervaeke (De Jasmijnrevolutie), Lucas Vandenbussche (De poezemuus), Bramble and Rose, en anderen heeft kunnen strikken voor het evenement: "We hadden een verlanglijstje opgemaakt van wie we wilden uitnodigen en bleek uiteindelijk dat ook iedereen die we hadden gevraagd kon komen, dus is het een lange nacht met heel veel evenementen geworden", zegt ze...

Deelname aan De Nacht van De Bibliotheek is gratis. Alleen voor het optreden van De Held moet vooraf gereserveerd worden en is een bescheiden bijdrage van 5 euro voorzien.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.brugge.be/cabrio
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Rock/Pop/...    Jongeren    Andere Culturen    Literatuur    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag