Nieuws uit de Brugse regio

Zetelverdeling na 14 oktober in Brugse gemeenteraad

Zetelverdeling na 14 oktober in Brugse gemeenteraad
Brugge, maandag 15/10/2012. Op basis van de officiŽle Brugse uitslagen, die net volledig zijn verklaard, kan nu al de zetelverdeling worden opgemaakt voor de komende legislatuur.
SP.A met Renaat Landuyt haalt 14 zetels (komt van 12) en CD&V van Dirk De Fauw haalt 13 zetels (komt van 18). N-VA met Ann Minne wordt de derde grote speler met 10 zetels (komt van 2!). Open VLD van Mercedes Van Volcem blijft steken op de 5 zetels van de vorige verkiezingen en Groen gaat iets vooruit van 2 naar 3 zetels. Vlaams Belang wordt teruggebracht tot 2 zetels (komt van 8!) en wordt dus bijna van de Brugse politieke kaart geveegd. Lijst Burgemeester, Lijst Dedecker en VCD slagen er niet in zetels te halen.

Coalitie

SP.A en CD&V gaan vanaf vandaag maandag onderhandelen, over een mogelijk bestuursakkoord. Dat is door Renaat Landuyt van SP.A bevestigd. Samen hebben ze 27 zetel, een ruime meerderheid in de raad met 47 leden.

(FN-Eigen Berichtgeving/Bron Gegevens: Vlaanderen)

FN
Meer over Politiek    CD&V    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Dirk De Fauw    Renaat Landuyt    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag