Nieuws uit de Brugse regio

De punten voor gedrag: jonge politici willen wel in Brugge

De punten voor gedrag: jonge politici willen wel in Brugge
Brugge, vrijdag 12/10/2012. Enkele weken geleden interviewden we enkele Brugse jonge politici over hun ambities bij de komende Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Nu, net voor de verkiezingen, lijkt on het beste moment om daar nog eens op terug te komen, want als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat oude politieke gewoonten een reden zijn waarom veel jongere mensen een afkeer hebben van politiek. En we hopen dat de juiste jongeren daar misschien verandering in kunnen brengen. Vandaar nu de punten voor gedrag voor die jonge politici, die wel wat willen in Brugge en daar zoveel voor doen dat ze zowaar wat golven teweeg brengen in het politieke water. Wat informatie om straks mee te nemen in het stemhokje als u tussen de grote namen uw gading niet vindt, of naast die grote naam ook talent een kans wil gunnen. En Brugge heeft talent, neem dat van ons aan!

Karin Robert 8,5

Karin Robert, staat als ondervoorzitter van de Brugse partijafdeling bij Groen op de lijst van die partij en heeft duidelijk heel wat in haar mars: ze zegt het goed, meent het en lijkt ons in staat daar velen van te overtuigen. Daarom lijkt een 8,5 voor politiek gedrag ons aangewezen.

Ruben Cottenjé 8

Ruben Cottenjé deed al een tijdje als nationaal voorzitter van de Jong-VLD ervaring op, is duidelijk zeer goed bespraakt en heeft als het over jongeren en erfgoed gaat een bredere kijk en dossierkennis dan sommige huidige Brugse schepenen. Nu nog wat aan het te speelse karakter werken en hier staat een politicus voor de Brugse toekomst. Vraag is of zijn Lijst Burgemeester daarvoor het ideale vehikel is. Een verdiende 8.

Bert Puype 8

Bert Puype van sp.a is nog maar 18 maar heeft wel door dat Brugge jongerenwerkingen, die hij zeer belangrijk noemt voor zelfontplooing van de jeugd, een beetje betuttelend aanpakt en dat het alcoholverbod meer dan een brug te ver was. Zijn ambitie gaat ver, maar hij en zijn partij moeten misschien wel beter aan de PR werken op sommige vlakken. Maar toch ook een 8, want hij kan ver komen, hoewel het misschien nog net wat te vroeg is om nu al in de raad te gaan zetelen.

Bea De Buyser 7

Bea De Buyser van Open VLD stelt zich al op haar 19e vragen over de hoe de levenskwaliteit van de rest van de Bruggelingen behouden kan worden naast het toenemend aantal studenten. Dat lijkt ons wat vroeg om de op conservatieve kart te springen, maar gezien haar geschiedenis met babysitters was dat misschien in de sterren geschreven. Denken dat Leuven groter is dan Brugge is een jeugdzonde die nu al vergeven is: een 7.

Piet de Langhe 6,5

Piet de Langhe, de zoon van wijlen Marc de Langhe, en dus CD&V, stelde dat er een nieuwe generatie jonge politici staat aan te komen die durft tegen de schenen te schoppen, maar bleek twee zinnen verder niet echt tot die generatie te behoren. Toch heeft hij drive en zeker heel wat organisatie- en wervend talent, vandaar een 6,5.

Ivan De Clerck 6,5

Ivan De Clerck uit Assebroek staat op de lijst van Groen waar hij als actievoerder rond het woonuitbreidingsgebied Klein Appelmoes is ingerold. Daarnaast heeft hij alleen wat mobiliteitsslogans ingestudeerd die de Bruggelingen die Klein Appelmoes niet kennen moeten overtuigen. Er moet in de politieke breedte nog worden gewerkt dus, vandaar ook 6,5.

Ben Glorieux 6

Ben Glorieux van N-VA vond het jammer dat politieke jongeren op straat protesteren en eenmaal verkozen in de gemeenteraad zwijgen, maar iets zegt ons dat hij wellicht ook zo zou te werk gaan. Hij heeft nu zeker nog te weinig overredingskracht en spreektalent voor de actieve politiek: een 6.

Ann Vangaever 5

Maatschappelijk werkster Ann Vangaever, kandidate bij sp.a, gaf in haar interview eerlijk toe dat ze op de lijst staat omdat ze gevraagd werd, maar dat ze het eigenlijk nog veel te vroeg vindt om echt in de politiek te stappen. 5 punten op 5 voor eerlijkheid dus, iets wat in de politiek een zeldzaam goed is, maar uiteraard kunnen we haar politieke activiteit als geheel maar een 5je geven: volgende keer beter.

En voor het protest massaal inzet: uiteraard zijn deze scores volkomen subjectief. Wij hebben hiervoor de interviews volledig herbeluisterd, in sommige gevallen tot 5 keer toe, en dit is onze mening. U mag, nee moet, van mening verschillen! Klikt u vooral hier onderaan nog eens de link verkiezingen aan en luister zelf nog eens naar de interviews, voor u ons gelooft!

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Jongeren    Opinie    Politiek    CD&V    N-VA    Groen    Open VLD    sp.a    Verkiezingen    Assebroek    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag