Economie

Hotelschool Spermalie start intensieve opleiding host/hostess op een toeristische bestemming


Audio Reportage

Hotelschool Spermalie start  intensieve opleiding host/hostess op een toeristische bestemming
Brugge, dinsdag 9/10/2012. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie start op 5 november met een gloednieuwe opleiding host/hostess op een toeristische bestemming.

Aantrekkelijk maar toch knelpuntberoep

"Het is de bedoeling om een kleine groep jonge mensen op te leiden om als professional in het buitenland aan de slag te gaan en de cursus kwam tot stand in nauw overleg met de touroperators Jetair, Thomas Cook en Vancansoleil, want dit beroep is eigenlijk, ondanks het duidelijk aantrekkelijke karakter toch een knelpuntberoep geworden, omdat er steeds meer eisen worden gesteld", zegt Sonja Saelaert, directeur volwassenenonderwijs van Spermalie. "De sector is op zoek naar goed opgeleide medewerkers die klantgericht en probleemoplossend kunnen denken en de opleiding biedt dan ook naast een stevige opwaardering van de talenkennis ook heel wat technische zaken en communicatietechnieken, want een host of hostess staat naast het onthaal op een luchthaven en begeleiding van mensen naar hun hotel ook op de bres als mensen problemen hebben tijden hun reis en dat is niet altijd even gemakkelijk. Een goede host/hostess is een visitekaartje van de touroperator op de bestemming. Wie de opleiding met succes beëindigt, behaalt het certificaat host/hostess op een toeristische bestemming en krijgt vrijwel zeker een job in het buitenland: vorig jaar was er al een proefproject waarbij 6 van de 8 deelnemers uiteindelijk bij de touroperators aan de slag zijn gegaan, in het buitenland," besluit Sonja Saelaert.

Lesprogramma:

De lessen starten op maandag 5 november 2012 en lopen tot 14 maart 2013 ā rato van 20 uur per week (een volledige dag op maandag en dinsdag en de woensdagvoormiddag). Daarna volgt een stage van 4 weken. Wie geīnteresseerd is in deze opleiding moet ten minste 18 jaar zijn en beschikken over een rijbewijs B..

Geīnteresseerden kunnen voor meer info terecht op www.spermalie.be (Volwassenen/Brugge/Toerisme) of nemen contact op via het nummer 050/44 10 00.

(FN-Meegedeeld-Spermalie)
Meer op www.spermalie.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Jongeren    Tewerkstelling    Toerisme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag