Nieuws uit de Brugse regio

Recordinzameling taxussnoeisel afgeloten

Recordinzameling taxussnoeisel afgeloten
Brugge, dinsdag 9/10/2012. Zopas werden de resultaten van de campagne Vergroot de Hoop bekend. Die campagne zamelt elk jaar taxussnoeisel in, dat de grondstof bevat voor chemotherapie. Hoe groter de hoop taxussnoeisel, hoe groter de hoop van vele kankerpatiŽnten die voor hun genezing afhankelijk zijn van chemotherapie.

Record

De inzameling van het snoeisel gebeurde door de steden en gemeenten, die daarvoor hun containerparken ter beschikking stelden en logistiek ondersteund werden door hun intercommunales. Brugge was een van de 268 Vlaamse steden en gemeenten die aan de actie deelnamen en het resultaat mag gezien worden: de Bruggelingen brachten bijna 76 m≥ naar het containerpark. Op zich zegt dat cijfer misschien niet veel, maar als je die meterdikke kubussen op en naast elkaar zet, sta je voor een heuse muur. In het totaal werd er in Vlaanderen niet minder dan 6.400 m3 taxussnoeisel ingezameld. Dat is een absoluut record. Het aantal laat toe om 6.400 Žn te produceren: 1 therapie per ton snoeisel.

3788 euro voor Vlaamse Kankerliga

Bovendien krijgt elke stad of gemeente van de verwerker 50 euro per ingezamelde m≥, een bedrag dat bestemd is voor een goed doel naar keuze. Zo werd in totaal 320.000 euro ingezameld voor goede doelen. De Stad Brugge verkoos om het door haar ingezamelde bedrag van 3.788 euro integraal over te maken aan de Vlaamse Kankerliga.

Het stadsbestuur dankt al haar inwoners en al degenen die zich de voorbije maanden ingezet hebben om de hoop te vergroten van vele kankerpatiŽnten.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer over Milieu    Actie    Sociaal    Zorg    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag