Nieuws uit de Brugse regio

Conversaties brengt kijk op 17 jaar tentoonstellingen CC Brugge


Audio Reportage

Conversaties brengt kijk op 17 jaar tentoonstellingen CC Brugge
Brugge, zaterdag 6/10/2012. Deze middag is in Brugge de publicatie Conversaties voorgesteld. Daarin wordt een selectie getoond van de tentoonstellingen, georganiseerd door Cultuurcentrum Brugge sinds 1995 tot op vandaag, met teksten van Robin Boone, Jan Cools, Michel Dewilde, Jerome Jacobs, Stef Van Bellingen en Jan Verhaeghe.

Lastige selectie

Volgens Michel Dewilde waren er in al die jaren net geen 500 tentoonstellingen binnen de muren van het Cultuurcentrum, waarvan 223 georganiseerd door Cultuurcentrm Brugge zelf. In het boek werden alleen die tentoontellingen opgenomen, "die we nu nog belangrijk of relevant vinden voor de uitvoering van de beleidslijnen die we hadden gesteld", zegt Dewilde, en we hebben "vooral werken in hun context willen tonen", waarbij die context soms de overhand lijkt te nemen op de kunstweken zelf. Michel Dewilde zelf vestigt aandacht op het grootschalige werk van Peter Buggenhout in het kader van Station To Station en Brugge 2002. "Toen moesten we voor het opstellen van een soort surrealistisch pompstations drie volle vrachtwagens materiaal 200 kilometer vervoeren naar de andere kant van het land. Misschien niet het beste, maar toch zeker het grootste project".

Er was in het boek uiteindelijk maar plaats voor 47 tentoonstellingen. In de rand van de voorstelling konden we, na wat aandringen, van Michel Dewilde horen dat er, als tip voor de volgende legislatuur, "na heel wat investeringen in podiumkunsten, misschien ruimte en geld moet gevonden worden om meer ruimte te creŽren voor actuele beeldende kunst..."

Het boek "Conversaties-Conversations" is zeker een fraai kijkboek geworden, voor al wie naar de tentoonstellingen geweest is, maar ook voor wie er nooit bij was en is te koop (20 euro ) bij de Brugse boekhandels en in Copyright Gent en Antwerpen alsook aan de balie van Cultuurcentrum Brugge, Sint-Jakobsstraat 20 en bij In&Uit, 't Zand 34, Brugge.

(FN-Eigen Berichtgeving/Afb: Roger Raveel in Conversaties)

FN
Meer over Literatuur    Kunst    Tentoonstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag