Nieuws uit de Brugse regio

Leenbuggy's om jonge gezinnen per fiets te laten winkelen in Brugge


Audio Reportage

Leenbuggy's om jonge gezinnen per fiets te laten winkelen in Brugge
Brugge, donderdag 4/10/2012. In onze zoektocht naar originele ideetjes van jonge frisse kandidaten bij de komende gemeenteradsverkiezingen stootten we vandaag op Steffie Dupont, kandidate op de lijst van N-VA, die vraagt dat de stad een systeem van leenbuggy's op touw zou zetten. "Ik leerde het systeem kennen tijdens mijn verblijf in Cambridge, dat is dé fietsstad van Engeland en daar kan men tussen 8.30 uur en 18 uur op verschillende afhaalpunten een buggy lenen. Wie met de fiets boodschappen gaat doen kan dat dan dus zonder de nog jonge kinderen aachter te moeten laten. Dat maakt het winkelen veel aangenamer voor zowel de ouders als de kinderen. Ik ben er van overtuigd dat de Bruge ondernemers dit project ook zullen zien zitten", verwacht Dupont optimistisch.

Koppelen aan sociale tewerkstelling

Dupont wil het systeem in Brugge koppelen aan een initiatief in het kader van de sociale tewerkstelling. "De Brugse binnenstad zou in een klap heel wat gezinsvriendelijker worden en op een ecologische verantwoorde maniet de geplaagde Brugse kleinhandel stimuleren", besluit Steffie Dupont.

(FN-Meegedeeld-N-VA/Foto: FN)
Meer over Economie    Kinderen    Tewerkstelling    Mobiliteit    Politiek    N-VA    Verkiezingen    Sociaal    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag