Nieuws uit de Brugse regio

Brugse sp.a-jongere lanceert eenmalig digitaal dagblad


Audio Reportage

Brugse sp.a-jongere lanceert eenmalig digitaal dagblad
Brugge, woensdag 3/10/2012. Op minder dan twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Brugs sp.a-kandidaat Brecht Vermeire, een week nadat CD&V-schepen Franky Demon een eigen papieren stadskrant uitbracht op 55.000 exemplaren, een eenmalig digitaal dagblad op de markt gegooid. Die vertelt drie frontpaginaverhalen over dingen die hij zou willen realiseren, en presenteert die als zijnde uitgevoerd.

Centen en milieu

"Aangezien ik als jonge kandidaat niet over het budget beschik om een papieren versie te laten drukken en verdelen, heb ik gekozen voor een digitale versie," legt Brecht Vermeire uit, "en bovendien bespaar ik de mensen en het milieu van een heleboel extra papier in de bus."

3 Projecten

Vermeire schuift in zijn pamflet drie jongerenvoorstellen naar voor, en dat op een wel erg opmerkelijke manier: de projecten worden voorgesteld alsof ze reeds gerealiseerd zijn. "Op die manier wil ik de Brugse jongeren tonen hoe het wl kan zijn, een jeugdhuis in de binnenstad bijvoorbeeld is geen hopeloze zaak."

Als de projecten in de volgende legislatuur ook werkelijk verwezenlijkt zullen worden is nog maar de vraag, maar daar heeft Brecht klaarblijkelijk vertrouwen in.

(FN-Meegedeeld-BM/Foto: FN)

FN
Meer op www.brechtvermeire24.be
Meer over Jongeren    Politiek    sp.a    Franky Demon    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag