Nieuws uit de Brugse regio

BBC start opnames TV-serie in stadhuis

BBC start opnames TV-serie in stadhuis
Brugge, woensdag 3/10/2012. In het stadhuis zijn de opnames gestart voor de nieuwe serie The White Queen van de Britse openbare omroep BBC en de VRT. De 10-delige reeks waarin Max Irons Edward de vierde vertolkt wordt het komende halfjaar hoofdzakelijk in Brugge gedraaid: op locatie maar ook in de voormalige Philips gebouwen, waar decors zijn opgebouwd voor studio opnames, een werkwijze voorgesteld door het Brugse Film Office dat eerder reeds daar filmploegen onderdak verschafte.

Zomer in het stadhuis

Voor opnames in de Gotische zaal van het stadhuis werd een gigantische hoeveelheid verlichting buiten aangebracht (foto), zodat men binnen geen last zou hebben een plots overwaaiende wolk of het invallen van de duisternis: binnen leek het de hele dag alsof de zon buiten schitterde en dat moest ook: de scene speelde zich in de zomer af.

VRT en BBC

De reeks The White Queen is een coproductie tussen de VRT en de BBC en de 150 man grote internationale filmcrew logeert heel wat van de 125 dagen draaitijd in Brugge. Volgens het Brugse Film Office zit het dus qua onmiddellijke inkomsten voor de stad uitstekend en gezien de serie wellicht in meer dan 20 landen op de buis zal komen, mag ook de promotie voor de stad niet worden onderschat. De kleine ongemakken die de opnames zonder twijfel met zich mee brengen, zullen we er bij moeten nemen...

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Economie    Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag