Economie

Brugse Salens Architecten gaan nieuwe cruiseterminal ontwerpen


Audio Reportage

Brugse Salens Architecten gaan nieuwe cruiseterminal ontwerpen
Brugge, woensdag 12/9/2012. De Raad van Bestuur van de haven van Zeebrugge heeft, op voorstel van de jury, de opdracht om een ontwerp te maken voor het nieuwe cruisegebouw in de haven toegekend aan Salens Architecten. Het bureau stond eerder onder meer in voor het nieuwe gebouw vaan Rijksarchief aan de Predikherenrei in Brugge.

"De architectuurwedstrijd werd opgestart, om in het kander van het groeiende cruisetoerisme de toevloed van passagiers die in Zeebrugge arriveren in goede banen te leiden", zegt voorzitter-gedelegeerd bestuurder Joachim Coens. "Dit jaar is het cruiseseizoen in Zeebrugge goed voor maar liefst 92 aanlopen. In 2011 waren 75 aanlopen reeds goed voor 245.000 passagiers."

Aan de architect wordt nu opgedragen om voor Port of Zeebrugge een multifunctionele onthaalfaciliteit te ontwerpen. "In de cruiseterminal zullen passagiers in- en uit kunnen checken: Zeebrugge zal niet langer een doorvoerhaven voor cruisetoeristen zijn, maar ook een begin- en eindpunt voor een cruise. Het project voorziet in een centrale verzamelplaats voor bussen en taxi's, een ontvangstzaal voor bezoekers, kantoorruimtes, douanelokalen voor bagagecontrole en fysieke controle, sanitaire voorzieningen, ruimte voor kleine winkels, en ook een uitkijkpunt met een horecafunctie".

(FN-Meegedeeld-MBZ)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Horeca    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag